3 gekke dingen waar je niet op moet letten tijdens de huizenjacht

Share.

Je komt natuurlijk wat tegen als je de immozoekertjes afschuimt. De toiletbril die nog omhoog staat in een foto, een vuil tapijt met hopen hondenhaar erin verstrikt, slaapkamers die dienstdoen als kwekerij van allerlei “kruiden”, of lelijke huishoudtoestellen in avocadokleur uit de jaren stillekes. Maar laat daar vooral niet door afschrikken wanneer je op huizenjacht gaat.

Verkopers zijn immers niet verplicht om hun woonst in de beste staat aan jullie te presenteren, laat staan dat ze grondig moeten kuisen alvorens ze de woonst online zwieren. Ze hadden misschien beter hun woning gestyled, maar jij kan er je voordeel uit halen! Hier zijn drie aspecten die je misschien niet leuk vindt, maar die je zeker niet mogen weerhouden om een bod te doen. Zeker niet wanneer de woonst of de ligging écht is wat je zoekt.

1. Raar behangpapier of vuil tapijt

Veel kopers kijken vandaag de dag vooral naar instapklare woonsten. Ze zijn te druk bezig om een beetje te renoveren, zeker die altijd geconnecteerde en “drukdrukdruk” gesticulerende millennials. Maar zoveel tijd neemt een beetje verven of behangen en tapijten vervangen of verwijderen nu ook weer niet in beslag. En je kan het perfect doen alvorens je verhuist. Een verse laag verf en afgewerkte vloeren zijn bovendien niet duur, en vernieuwen je woonst enorm. Niet jouw fout dat de verkoper dit niet zelf inzag!

Foto 1

2. Vreemd gebruikte kamers

Het is niet ongewoon om een woonkamer te zien die is getransformeerd tot een groot thuiskantoor. Of een slaapkamer die gebruikt wordt als dressing. Misschien ben je zelfs al een wijn’kelder’ tegengekomen in een slaapkamer?

Het is niet omdat de vorige eigenaar die ruimte op zo’n vreemde manier gebruikt, dat jij dat ook moet doen. Probeer bij het zoeken te vergeten dat er daadwerkelijk nog iemand woont, en bekijk het als afzonderlijke, door jou in te vullen ruimtes. Eens ze eruit getrokken zijn, tover je deze ruimtes in een handomdraai om naar jouw behoeften.

 

3. Een te sterke aanwezigheid van de smaak van de verkoper

Het is moeilijk jezelf ergens te zien wonen als het hele huis of appartement nog volhangt en -staat met foto’s, diploma’s en andere bezittingen van de verkoper. Of als ze in een té nadrukkelijke kleur zijn geverfd. De meeste kopers kijken al online naar neutrale tinten en woningen zonder persoonlijke items van de verkoper.

Nog erger is het wanneer de verkoper aanwezig is tijdens een kijkmoment. Dat is voor niemand interessant. Als potentiële koper ga je je toch altijd wat inhouden en niet overal 100% naar kijken, laat staan je mening luidop proclameren. Zet je er toch maar over, want jij bent ten slotte een potentiële koper, dus jij kan nadien helemaal je zin doen.

Foto 3

Op die manier kan zo’n te gepersonaliseerde woning lang te koop blijven staan en een slechte reputatie krijgen. Slimme kopers kunnen deze ‘negatieve punten’ in hun voordeel gebruiken en een slag slaan. Als je een woonst ziet met een ideaal grondplan, ga er dan naar kijken. Negeer de zaken die je toch nog kan aanpassen, en bekijk hoe je de woonst naar jouw smaak kan optimaliseren!

Auteur: PJG
Bron: Zillow

Share.