Onvoldoende kinderkamers? Zo deel je ze!

Share.

Heb je kinderen, dan kan het gebeuren dat je niet voldoende slaapkamers hebt. Op dat moment kan je niet anders dan de kinderen een kamer te laten delen. Maar hoe kan je nu tegemoetkomen aan de individuele wensen van elk kind als het op het inrichten van de kamer aankomt? Met behulp van de onderstaande tips zal elk kind zich ongetwijfeld goed voelen!

Geen enkel kind zal zich benadeelt voelen als je gaat voor Color Blocking. Laat elke zoon en/of dochter zijn of haar lievelingskleur kiezen (of laat ze enkele kleuren kiezen, zodat de combinatie finaal toch een beetje samengaat). Verdeel de kamer in vakken en kleur ze in met verf. Zo kan je de slaapkamer visueel opsplitsen.

Eenvoudig maar doeltreffend is natuurlijk het gebruik van een gordijn om de ruimte te in twee of meer te delen. Zo hebben ze meteen ook wat meer privacy.  Een bedstee is een andere een mogelijkheid om elk kind een eigen plekje te geven.

Zorg ervoor dat je de meubelen slim en optimaal plaatst. Zeker in een kleine kamer is dat van cruciaal belang. Overweeg in zo’n geval bijvoorbeeld een stapelbed of een hoogslaper. Zo spaar je ruimte voor een bureau uit. Plaats de bedden langszij tegen een wand in plaats van met het hoofdeinde. De ruimte die zo vrijkomt is geweldig om te spelen!

Spelen is leuk, maar af en toe moet er ook opgeruimd worden. Die opbergruimte is dubbel zo belangrijk in een kamer waar meerdere kinderen slapen en/of spelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ‘verloren’ ruimte onder het bed: perfect om speelgoed onder op te bergen.

Auteur: HS – Foto’s: Pinterest

 

Share.