Een droomwoning voor wie het graag groot ziet

Share.

Neen, het is niet meteen een woning die je om de hoek zal aantreffen. Begrijpelijk, want je hebt er enerzijds wel de nodige bouwruimte voor nodig en anderzijds ook voldoende budget…

Het is wel duidelijk dat dit geen low-budget woning is, maar los daarvan is het wel een pareltje om naar te kijken. De voorzijde is nog redelijk gesloten. Zo zorgt geblindeerd glas voor de nodige privacy langs de straatzijde. De achterkant daarentegen is net het tegenovergestelde: hier overheerst glas, met ramen van vloer tot plafond. Vanuit iedere kamer heb je een geweldig uitzicht over de enorme tuin en het zwembad.

Door de L-vorm van het gebouw is het zwembad en het terras deels ingesloten. Maar niet alleen de buitenkant ziet er knap uit. Ook binnen zijn de indeling en gebruike materialen een lust voor het oog. Het was de wens van de bewoners om een open ruimte te hebben, waarbij de verschillende kamers en ruimtes mooi in elkaar overlopen.

Om toch bepaalde zones af te bakenen, heeft de architect (Guido Costantino) onder andere gewerkt met subtiele veranderingen in materiaal en maar ook met glazen wanden. De ruime kamers zijn modern en minimalistisch ingericht en met de enorme ramen en de lichte muren en vloeren kunnen we ons zo voorstellen dat de bewoners aan natuurlijk licht geen gebrek zullen hebben!

Ook aan comfort is er niet meteen gebrek. Naast het buitenzwembad, zijn er binnen voldoende mogelijkheden om te ontspannen of aan de conditie te werken. Zo is de fitnessruimte voorzien van de nodige beeldschermen, zodanig dat je je favoriete programma niet hoeft te missen terwijl je aan je gezondheid werkt. Na de sportieve prestaties kan je ontspannen in de wellness ruimte met een droge sauna, stoombad en regendouche. Om nadien een goede fles wijn uit te kiezen in de knappe wijnkelder. Van die fles kan je dan weer rustig genieten terwijl je een film bekijkt in de thuisbioscoop die voorzien is van de laatste nieuwe technologische snufjes.

Via een volledig geïntegreerd domoticasysteem heb je controle over de verlichting, verwarming en het beveiligingssysteem. Allemaal eenvoudig op afstand te bedienen via een iPhone, iPad of smartphone.

Droom samen met ons even mee tijdens het bekijken van de foto’s. Wie weet vind je wel leuke ideeën die je zelf kan toepassen in je eigen (bescheiden) woning. Zoals bijvoorbeeld het bed dat verzonken ligt in de vloer. Al is dat misschien niet meteen een aanrader voor mensen die ‘s ochtends last hebben van hun rug…

Auteur: HS – Bron & foto’s: Guido CostantinoCAANdesign

 

Share.

Leave A Reply