Van krot tot stijlvolle woning

Share.

De raamkozijnen waren weggerot, vensters uitgeslagen, in de vloeren zaten grote gaten, de schimmel stond op de muren en technisch was er totaal niet meer in orde. De woning was er na jaren van verwaarlozing niet meteen goed aan toe.

Het was op z’n zachtst gezegd een behoorlijke puinhoop met redelijk wat werk aan de winkel. Een klus die Buck Projects voorgeschoteld kreeg en finaal tot een schitterend resultaat heeft geleid. In het huis zijn nu twee wooneenheden voorzien. Beneden is een huurappartement terug te vinden. De eigenaar zelf woont boven dat appartement in een triplex.

Binnen werd de woning zo open mogelijk gemaakt. Op die manier voelt het interieur heel modern en hedendaags aan, terwijl oorspronkelijk details wel behouden bleven. Maar eigenlijk kreeg het volledige huis een totale update. Het dak werd vernieuwd, de ramen vervangen, de gevel opgekuist. Het smeedwerk werd ook terug in orde gemaakt met materiaal en onderdelen die gevonden werden bij een metaalsloper. En let ook eens op de afwerking van dat knappe schrijn- en timmerwerk op maat.

Een resultaat dat gezien mag worden, zeker als je terugblikt naar de staat waarin het pand zich bevond voor de start van de renovatiewerken!

Auteur: HS – Foto’s: Devon Banks Photography

 

Share.

Leave A Reply