Een bad in de slaapkamer: ja of neen?

Share.

De badkamer is meestal een afzonderlijke ruimte in je woning. Wil je origineel en ‘hip’ zijn, dan kan je het anders gaan aanpakken: bad- en slaapkamer onderbrengen in één ruimte.

Je zou het als een oplossing kunnen zien om ruimte te winnen. Stel dat je wel een badkamer hebt, maar dat die te klein is om er een bad in te plaatsen, dan zou je kunnen overwegen om letterlijk en figuurlijk “out of the box” te denken en van je bad- en slaapkamer één ruimte te maken. Vanuit je bad recht in je bed of omgekeerd!

Natuurlijk denk je best even na voordat je begint met kappen en breken. Besef dat er wel een prijskaartje zal aan vasthangen. Je moet immers nieuwe leidingen voorzien net als waterbestendige vloeren en muren. En denk ook aan het probleem met vocht en condens: een goed ventilatiesysteem is een must! Daarnaast verkies je niet altijd dezelfde temperatuur in de ruimte waarin je slaapt of baadt. Ook daar moet je dus een afweging maken.

Los daarvan is misschien niet iedereen gewonnen voor het idee van een open ‘bad-slaap-kamer’. Hou dat in gedachten wanneer je plannen zou hebben om de woning eventueel te verkopen. Daarnaast offer je misschien ook een kamer op door de muur tussen de slaap- en badkamer te slopen en is het niet altijd even leuk dat er iemand in bad kruipt terwijl jij nog ligt te slapen.

Voor ons een romantisch bad op pootjes. Jij?

Foto’s Pinterest

Share.

Leave A Reply