10 geheime tips voor extra opslagruimte!

Share.

Opslagruimte is noodzakelijk om onze woningen op orde te houden. Maar heb je er ook al aan gedacht hoe deze opslagruimtes passen in je interieur? Deze vraag is even essentieel als de vraag wat je gaat opbergen en hoe je dat zo effectief mogelijk kan doen. Hoe je opslagruimte positief kan bijdragen aan je binnenhuisontwerp? Dat lees je hier!

1. Bouw een laag bankje/kastje

Een lange, lage kast over een hele lengte van de woonkamer kan zeer effectief zijn om spullen in te verstoppen. Hier werd deze kast gebruikt als tv-kastje. Alle kabels en eender welk ander gerief kunnen in het kastje worden gestoken, zodat de woonkamer er proper en opgeruimd blijft uitzien. Volk op bezoek? Zet de televisie aan de kant, gooi er wat kussens op en je hebt meteen een zitplaats of vijf meer!

opslagruimte-1

2. Denk buiten de keuken

We kennen allemaal wel de innovatieve opslagoplossingen voor in onze keuken zoals voorraadkastjes, jaloezieën en allerlei soorten laden. Maar keukendesign kan ook zijn invloed hebben op het algemeen interieur van een grote ruimte. In dit smalle huis benadrukt het hele ontwerp de lineaire natuur van het huis, en de keukenopslag draagt hiertoe bij. Eén lang kookblad trekt de keuken door in de eetkamer. De muurkast wordt zo een mix van opslag van etenswaren in de keuken, en een boeken- en dvd-rek aan de andere kant.

3. Baken zones af

Het kookeiland dat de keuken afschermt van de woonkamer in een open ruimte kennen we. Hier doet een kleerkast net hetzelfde, maar dan met de slaapkamer en badkamer!

opslagruimte-3

4. Maak er een kadertje van

Ruimte vinden voor een kleerkast in een slaapkamer is niet altijd even simpel, met de aanwezigheid van ramen en deuren die veel mogelijke plaats wegnemen. Hier omringen de kleerkasten in walnoot het raam. Ziet er goed uit, en je krijgt er nog een ingebouwd zitbankje met fantastisch uitzicht bij ook!

opslagruimte-4

5. Een visueel pareltje in de badkamer

Potjes, flesjes, tubes… de gemiddelde badkamer durft er weleens rommelig uitzien. Een goeie opbergmethode is dus handig. Ontwerp het dan ook met alles wat je erin wil gaan opbergen in het achterhoofd. In dit voorbeeld doet de kast in gefineerd hout zelfs meer, door warmte toe te voegen en het harde grijs en wit van de badkamer zo te verzachten.

6. Denk ook aan het terras en de tuin

Opslagruimte in een zitbank voorzien geeft zowel veel opslagruimte als een gezellige en menselijke toets aan je terras! Je kan ze opendoen door de zitjes op te lichten als een koffer, of via deuren of lades aan de voorkant. Superhandig voor het opslaan van kussens, speelgoed, enz. En de houten structuur past hier nog eens perfect met het betonnen terras. Opnieuw: hou in het achterhoofd wat je wil opslaan, en zoek naar de meest effectieve oplossing.

opslagruimte-6

7. Gebruik de ruimte onder de trappen

Anders is het toch maar verloren ruimte, dus gebruik ze om spullen gestructureerd en proper in te bewaren! Vorm bijvoorbeeld een reeks van kastjes en lades die je aan de zijkant kan openen.

opslagruimte-7

8. Gebruik niveauverschillen

Als het plafond hoog genoeg is, denk dan eens in de hoogte. Voorbeelden zoals dit bed op een platform geven niet alleen een stuk meer kast- en schuifruimte, maar ook een nieuwe geografie aan het interieur, met verschillende uitzichten in de kamer vanop verschillende plaatsen.

opslagruimte-8

9. Maak plaats voor een speelse speelruimte

Ouders weten het wel: het krijgen van kinderen kan van propere, kalme kamers zeer snel een chaotische ruimte maken met grote stukken felkleurig speelgoed dat je nergens deftig kan opslaan. Een afgebakende speelruimte creëren door een speelse, maar goed georganiseerde opbergkast strategisch te plaatsen kan alvast een leuke en effectieve oplossing zijn!

opslagruimte-9

10. Steek dat fitnesstoestel weg

Ook grote kinderen hebben soms groot speelgoed, denk maar aan zo’n reusachtig fitnesstoestel dat sommigen van ons in huis hebben. Deze roeimachine stond vaak in de weg, tot een opslagput onder de vloer werd gebouwd. Met drie valluiken tover je het toestel naar boven (of beter: jezelf naar beneden). Na je work-out die je de valluiken gewoon dicht, en hoef je er weer even niet meer aan te denken!

opslagruimte-10

Welk van deze ideeën zou nuttig zijn in jouw woonst? Of heb je nog andere ideeën? Laat het ons gerust weten in de comments!

Auteur: PJG

Bron: Houzz

Share.

Leave A Reply