Dit koppel reist rond in zelfgemaakte loft op wielen

Share.

Een oude, kapotte, Amerikaanse schoolbus opkopen en er een hippe, rijdende loft van maken. Misschien hebben enkelen onder ons er al over gedroomd, maar Selima Taibi en Felix Starck hebben de koe bij de horens gevat en zich gewoon in het avontuur gestort. Samen met hun hond Rudi reist het Duitse koppel momenteel door de Verenigde Staten.

“We waren het leven in Berlijn een beetje beu”, steekt Felix Starck van wal op de website Bored Panda. “We hebben vervolgens een Amerikaanse schoolbus online aangekocht, zonder dat we ze ooit gezien hebben. Daarna hebben we ze verbouwd naar deze loft, zonder dat we wisten wat we deden. Nadien trokken we op road trip, zonder te weten waarheen.”

Benodigdheden … een bus!

Het klinkt allemaal erg impulsief, maar je leeft maar een keer, dacht het koppel. De eerste stap in het verhaal was uiteraard het aankopen van een oude schoolbus. Gewoon online en eentje die ze nog nooit in het echt hadden gezien. De renovatiewerken konden van start gaan.

Handen uit de mouwen!

Een bus moet ook verbouwd worden, dus gingen Felix en Selima met enkele kennissen aan de slag om de bus helemaal om te toveren tot hippe loft. De hele binnenbekleding ging eruit en meubels -zoals een bed op de foto hieronder- werden zelf gebouwd.

Naast een bed en zetels is er ook elektronische apparatuur nodig. Zo is de loft uitgerust met een badkamer en een volledig werkende keuken. Je kan dus vanuit je bed meteen richting het fornuis voor spek met eitjes als ontbijt.

Het resultaat

Hoe ziet de rijdende loft van Felix en Selima er nu uit? Wel, de buitenkant van de 12 meter lange bus moest er als eerste aan geloven.De typische, gele kleur moest plaats maken voor zilver. Ook vanbinnen ziet het er helemaal anders uit, op één fijn detail na. De drie opstapjes om de bus te betreden zijn gebleven. Voorts is de hele ruimte voorzien van alle benodigdheden die je in een loft kan terugvinden. Een slaapkamer, badkamer, keuken en woonruimte zijn aanwezig.

Het koppel reist niet alleen, want gedurende de hele trip wijkt grote loebas Rudy niet van hun zijde. “Rudi slaapt soms gewoon bij ons”, klinkt het bij Felix. Erg gezellig en Rudi schijnt er zichtbaar van te genieten. De rijdende loft is daarnaast netjes versierd met fijne levensmotto’s. “Live simply” vind je aan de deur van de badkamer. 🙂

De reis van Felix Starck en Selima Taibi loopt wel stilaan op z’n einde. Van Alaska trokken ze langs Californië om een vervolgens een poging te wagen om Mexico binnen te geraken. Een intense reis, waarna het koppel opnieuw terugkeert naar Berlijn. Met Rudi de hond, maar zonder bus. Deze krachtpatser hebben ze gewoon weggegeven op hun Facebookpagina. Ene Pablo zet de road trip door in Argentinië. De fantastische loftbus gaat dus met nieuwe eigenaars verder de wereld ontdekken!

loftbus-1

Foto: Expedition Happiness

Bron & foto’s Expedition Happiness
Je kan hun avontuur ook volgen via Facebook.

Share.