8 zalige manieren om oude huishoudtoestellen te hergebruiken

Share.

We kunnen er allemaal over meespreken. Huishoudtoestellen gaan geen leven lang meer mee. Maar moet je ze daarom weggooien als ze eenzaam stof beginnen te pakken? Neen, integendeel! Het ideale DIY-project vind je gewoon met dingen die je wellicht in huis hebt liggen, en het is -naast een leuke bezigheid tijdens de kerstdagen- ook een perfecte manier om jouw geliefde toestellen een tweede leven te geven.

1. Van wastrommel naar vuurkorf

Het is altijd een pijnlijke zaak wanneer de wastrommel het begeeft. Ofwel draait hij niet meer, ofwel neemt het toestel geen water meer op. In ieder geval, tijd om de wastrommel bij het groot vuil te zetten… of niet! In een paar uurtjes tijd schuur je deze wastrommel op, maak je alle randjes egaal, blink je ze op of geef je het een kleurtje en installeer je ze in je tuin als vuurkorf.

2. Van koffiezet naar terrarium

Nadat een koffiezet alle glorie verloren heeft, is het uiteraard verleidelijk om ze weg te gooien. Maar er zit echt nog wel leven in de pot, letterlijk! In onderstaand voorbeeld zorg je voor de meest hippe interieurs door van je koffiezet een terrarium te maken voor de leukste plantjes die je woning doen opfleuren. Met een bodempje zand, stenen en mos zorg je voor een basis voor je planten of eventueel diertjes. En geen fan van flora? Dan kan je kiezen voor fauna, want een koffiezet kan ook dienen als aquarium.

3. Van wastrommel naar stoel

De tweede wastrommel in de lijst! We begrijpen dat niet iedereen een tuin heeft. Ik ook trouwens niet, waardoor we een ideetje hebben die je in huis kan gebruiken. Schuur opnieuw de wastrommel netjes af en installeer er een dik kussentje op. Zo maak je van een duffe, oude wastrommel een hippe stoel die je interieur zal doen stralen!

Foto: claudiakiessling.com

4. Van oude koelkast naar hippe tuinbar

We gaan toch nog eventjes terug naar de tuin, waar we al naar hunkeren tijdens de zomermaanden. Daarvoor is een oude koelkast ideaal! Haal het achterste van de koelkast eraf -die je eventueel kan gebruiken in je interieur als kader om foto’s aan te hangen- en installeer er houten panelen op. Schuur deze netjes op en installeer aan elke deur een ketting waardoor je de deuren nadien open kan laten. Vul deze tijdens de zomer met ijs en jullie favoriete drankjes en het perfecte tuinfeest kent een droomstart! 😉

5. Van blender naar lamp

Het is gemakkelijk om afscheid te nemen van een verouderde of afgedankte blender. Maar om zomaar één van de meest ondergewaardeerde keukentoestellen weg te gooien, dat vinden we te ver gaan. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe lamp in je keuken nodig hebben en de blender daarvoor een tweede leven geven. Draai daarbij de onderkant los, verwijder de schroefdop met mesjes en eenvoudig de werper om, verwijder de schroefdop en monteer hem in een armatuur, een draagconstructie voor één of meerdere lichtbronnen. Zo kost je nieuwe lamp niets en heb je toch wel één van de meest inventieve lampen die je bezoek ooit gezien zal hebben.

6. Van microgolf naar aquarium

We zagen het al met een koffiezet, maar waarom probeer je geen leven te kweken in een ongebruikte microgolf? Met een paar handige handen tover je een stuk gegane microgolf om tot waterparadijs voor je goudvis. Je kan het bovenpaneel van je microgolfoven verwijderen om langs die weg het aquarium te reinigen of van de nodige zuurstof te voorzien. Wat betreft steentjes en plantjes, blijft het gelijk aan een typisch visbokaal.

Foto: ellenaguan.com

7. Van koelkast naar luxe hondenhok

Een ook een tweede invulling voor je oude koelkast en ook eentje die de dieren kan blij maken, want je favoriete viervoeter krijgt een buitenverblijf. Zet de oude koelkast op zijn kant en gebruik de deur als afdak. Let er uiteraard wel op dat deur niet kan toevallen. Versier het interieur met voederbakken, een mand en dekentjes en je hond of kat kan er weer tegenaan!

Foto: Y-town

8. Van nostalgische tv naar stijlvolle barkast

Een minibar is er niet enkel voor hotelkamers! Heb je een oude televisie uit de jaren stilletjes? Dan heb je een retro exemplaar die in je interieur goud waard kan zijn. Haal de elektrische bekabeling en de beeldbuis eruit en plaats je flessen en glazen erin. Presenteer je collectie dus zo in stijl!

Foto: Reddit

Heb jij nog een ideetje? Laat het achter in de reacties!

Share.