Hoe versla je Blue Monday vanuit huis?

Share.

De zogenaamd deprimerendste dag van het jaar is opnieuw aangebroken, Blue Monday. Een dag waarop de meeste mensen zich neerslachtig en treurig voelen. De dagen zijn donker, de eerste goede voornemens heb je misschien al laten varen en vakanties lijken vooral nog heel ver weg. Of je er nu veel last van hebt of niet, volgende tips geven ongetwijfeld een positieve draai aan je dag!

Haal bloemen in huis

Ze komen in allerlei soorten en formaten, maar de ruimte opfleuren doen ze altijd! Je kan voor een klassiek boeket gaan waarbij je één bepaalde bloem of tint laat terugkeren of je kiest voor een echte eyecatcher met verschillende soorten bloemen in allerlei kleuren. Zolang jij er maar blij van wordt, is de missie geslaagd. Bovendien kan je die luchtverfrisser achterwege laten, de geur van verse bloemen verspreidt zich in geen tijd in de ruimte.

Zing mee met je favoriete playlist

Muziek heeft een invloed op je gemoedstoestand. Merk je dus dat je blije gevoel wat achterwege blijft, dan kan jouw favoriete playlist daar verandering in brengen! Meezingen kan overal, daar is geen douche voor nodig. Al helpt dat laatste wel bij een goede akoestiek, waardoor die ene hoge noot net weer wat beter gaat klinken ;-).

Breng orde in huis voor rust

Je hoeft niet meteen heel je huis onder handen te nemen. Voor een goed gevoel volstaat het vaak al om je te richten op één plekje in huis waar je anders niet toekomt of uitstelt. Die ene lade bijvoorbeeld, waar je alles stopt waarvan je niet goed weet waar het thuis hoort. Je kleerkast die uitpuilt en waarvan je weet dat er enkele dingen weg kunnen. Nadat je ze grondig hebt uitgekamd, trek je ook deze weer met plezier open! Opruimen hoeft niet perse saai te zijn, onze vorige tip kan hier al een handje bij helpen.

Creëer een mood board

Wie droomt er niet graag weg bij mooie foto’s van huizen, tuinen, interieur, …? Vaak weet je niet waar te beginnen bij een volgend project in of rond je huis. Een mood board maken kan hierbij helpen. Ga opzoek naar foto’s die je blij maken, die je inspireren, … kortom foto’s die je een duwtje in de rug geven om dat volgende project in handen te nemen.

Maak van je badkamer een spa

Tijd om je energiepijl naar een andere niveau te tillen. Niets boven wat me-time en dat kan perfect in je eigen huis. Voorzien van een bad? Neem je tijd om het gezellig te maken, steek wat kaarsjes aan, gebruik je favoriete badolie en voorzie jezelf van een goed boek, serie of opnieuw: je favoriete playlist. Geen bad voorhanden? Zoek een plekje op in huis waar je volledig tot rust kan komen. Breng een hydraterend masker aan, wat sfeerverlichting en -muziek op de achtergrond en voor je het weet waan je je in een wellness .

Share.

Comments are closed.