7 tips om je renovatie op schema te houden

Share.

Een renovatie plannen, is een stresserende aangelegenheid. Alsof dat niet genoeg is, gaan er in de praktijk vaak dingen mis, of lopen de werken vertraging op. Met deze 7 tips zal je je schema gemakkelijker kunnen aanhouden.

1. Maak een gedetailleerd schema

Zonder een schema loopt je renovatie gegarandeerd mis. Een gedetailleerd overzicht met tijdsaanduidingen en alles wat er moet gebeuren, is onmisbaar. Dat gaat van de ruwe bouwwerken tot de bestelling van nieuwe meubels. Reken er niet op dat alles direct leverbaar is, maar plan je bestellingen ruim op voorhand.

Je kan makkelijk zelf een schema maken in Excel, maar ook online kan je templates vinden.

2. Begin in de juiste tijd van het jaar

Als het enigszins kan, is het af te raden om met je renovaties te starten in de herfst of de winter. Vrieskou kan de werken enorm vertragen, om nog maar te zwijgen over dikke lagen sneeuw. Bovendien is het aangenamer werken wanneer het iets warmer is.

3. Weet wie wat doet

Zorg dat je voor de start van de werken alles hebt toegewezen aan verantwoordelijke en betrouwbare vakmannen. Zo hoef je tijdens het proces niet meer op zoek te gaan naar de juiste werklui.

4. Zet alles op papier

Hoe betrouwbaar je aannemer(s) ook lijken, je laat best alles duidelijk neerschrijven. Zo ben je zeker. Zorg er ook voor dat de verwachte duur van het project er zwart op wit staat. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

5. Breng je buren op de hoogte

Klachten van de buren kunnen vertraging en frustratie opleveren. Maar als ze van in het begin op de hoogte zijn van je plannen, en ook doorheen het project updates krijgen van wat er te gebeuren staat, verminder je de kans op een onverwachte burenruzie.

6. Wees zeker van je zaak

Een schema is nutteloos als je tijdens de verbouwing nog geregeld van gedachte verandert. Zorg ervoor dat op voorhand alles vast staat, zodat je je planning niet voortdurend hoeft te wijzigen.

7. Hoeveel materiaal heb je nodig?

Bereken op voorhand hoeveel en welk materiaal je nodig hebt. Dat lijstje kan je netjes bij je planning voegen en het behoedt je voor gigantische overschotten na afloop. Bereken bij verf, tegels en vloerbedekking wel altijd een marge, zodat je niets tekortkomt.

Meer weten? Lees zeker verder:

Share.

Leave A Reply