Een klein appartement stampvol leuke details

Share.

Zonder jezelf op voorhand al teleur te stellen: mocht het voor jou het gedroomde appartement zijn. Het stond te koop. Als in ‘helaas, maar je bent te laat’. Wat wel troost kan bieden is dat het appartement te vinden is in Zweden. Prachtig land wel, maar voor de meesten onder ons sowieso niet ideaal wat woon-werkverkeer betreft…

Maar dat het leuk moet zijn om erin te wonen, daarover moet je niet aan twijfelen! Het appartement, dat niet zo heel groot is, wordt gekenmerkt door een strak en minimalistisch interieur. En zelfs met zware, houten balken, bleke muurtinten en een volledige houten vloer voelt het toch niet echt koud aan.

Eigenlijk is het zelfs één grote, open ruimte – of zo voelt het toch aan – door de glazen vloer. Al is het vanuit de slaapkamer gezien eigenlijk een glazen plafond, maar vanop de eerste verdieping heb je een zicht over heel de woning. Maar daar blijft het niet bij, want vanuit de slaapkamer kijk je ook recht op het terras en de woonkamer. Kortom: kleine ruimtes die toch groot aanvoelen!

En dat alles doordacht en gezellig in elkaar zit, is ook op te merken aan de zwevende trap, met ongelijke treden. Eigenlijk zijn het een paar tegels tegen de muur gekwakt om naar de ruimte boven te geraken. Niet vergeten te bewonderen dus! Al denk ik dat het wel even wennen is om hier vlot op te lopen…

Naar waar leidt die trap dan? Wel, het appartement zat vlak onder het dak, waardoor er ruimte verloren bleek te gaan. En wie vindingrijk is én in een appartementje woont, kan daar zeker spitsvondig mee omgaan. De trap tegen de muur leidt je naar een zone waar gewoon rust uitstraalt. Enkele dikke plofzakken zorgen ervoor dat je comfortabel mogelijk kan rusten, een boekje lezen of genieten van je prachtige uitzicht.

De ruimte is niet helemaal dichtgemaakt, want vanaf je comfort zone springt je zo de keuken in, al kunnen we je dat best niet aanraden. Wel zien we in de keuken de gelijkaardige stijl van het hele appartement terug. Houten balken, strak interieur en een lichte tint op de muren en kasten. De keukenapparaten en bergruimtes zijn perfect verwerkt zodat er een minimum aan ruimteverlies is.

Tot slot is een terrasje in je appartement altijd een grote meerwaarde. Hoe los je dat dan het beste op? Door te gaan voor twee glazen deuren en typische terrasstoelen en dito tafeltje. Voor wat extra kleur – eindelijk – kan je ze schilderen in je favoriete kleur. Enjoy!

Jammer dat het appartement niet meer beschikbaar is én in Zweden staat, maar laat dat je niet beletten om inspiratie op te doen voor je eigen appartement! Succes!

Bron: decoholic.org

Foto’s:  ©Per Jansson

Share.