In dit fantastisch tuinhuisje draai je mee met de zon!

Share.

Droom je ervan eens echt te kunnen ontsnappen in je eigen tuin? Het hele jaar lang een paaseitje te verstoppen in het gras? Dan zijn deze tuinhuisjes misschien wel je ding. Ze heten niet voor niets Escape Pods en kunnen voor allerlei functies ingezet worden: als tuinhuisje dus bijvoorbeeld, of als atelier voor je kunst, of als schrijfstudio, of… De mogelijkheden zijn onbeperkt! Al krijg je er waarschijnlijk geen vier grasmaaiers in 😉

Dit eivormig kunstwerkje is geïnspireerd op de natuur, van zijn ronde organische vorm tot het uitgebreide gebruik van hout aan de binnen- én buitenkant. Elke Escape Pod wordt met de hand gebouwd in Groot-Brittannië en geleverd en geïnstalleerd met een heftruck of kraan. Het huisje zweeft een halve meter boven de grond en roteert om optimaal zonlicht te laten invallen door de ramen met kozijnen van Europese eik.

Precieze houtafwerking

Een deur zoals we die vooral kennen van in een vliegtuig opent het tuinhuisje en leidt naar een knus en aanpasbaar interieur dat voorzien werd van isolatie, elektriciteit en verwarming. Voor dit laatste kan je zelfs kiezen voor een houtkachel of vloerverwarming. De organische natuur contrasteert hiermee met het technologisch vernuft in het ontwerp.

Innovatieve CNC-freestechnieken (een computergestuurde snijtechniek, red) zorgen voor de gebogen vorm en de uitermate precieze houtafwerking van de Escape Pods.  Hiervoor wordt berken multiplex gebruikt, dat bekend staat om zijn stevigheid en esthetische kwaliteiten. Aan de binnenkant werd dit berken frame dan ook bewust niet bekleed met ander materiaal. Aan de buitenkant werden schilfers van cederhout gebruikt voor de afwerking. Voor de trappen werd opnieuw Europese eik gebruikt.

Ben je geïnteresseerd in een Escape Pod? Dan moet je wel een slordige 23.000 euro op tafel leggen. We hebben nooit gezegd dat het goedkoop ging zijn. 😉

Bron: Inhabitat, Contemporist en Podmakers

Auteur: PJG

Share.