Dit huis is volledig gemaakt uit gerecycleerd materiaal

Share.

Wie zegt dat recyclen niet hip is, moet zeker dit mooie huisje in Seattle in de Verenigde Staten maar eens bekijken. Met oog voor detail werd gerecycleerd en lokaal materiaal gebruikt om een duurzame woonst te maken voor de inwoners. Gaan jullie mee op verkenning?

De buitenkant van het huis werd opgesmukt met het hout van een schuur in verschillende tinten en metalen uit het nabijgelegen Oregon. Naast de voordeur zorgt de uitkraging bovenaan voor een perfect afgedekte patio. Vloeiende cementen straatstenen zorgen voor een heerlijk gevoel om op rond te lopen, zelfs op blote voeten.

Eenmaal binnen, vallen meteen de pijlers op. Door ze in te pakken met handgeweven hout van 100 jaar oud is van de noodzaak een deugd gemaakt. Links van de inkomhal vinden we het bureau, afgescheiden door een houten schuurdeur. Glazen deuren in een witte deurstijl leiden naar de patio aan de voordeur.

De woonkamer is gedecoreerd in zachte witte en grijze tinten. Het grote witte vloertapijt matcht perfect met de stevige vloer in walnoothout, die doorheen de woning wordt gebruikt.

In de keuken valt meteen het keukeneiland in Calacattamarmer op. De walnoten basis in V-vorm zorgt voor bijkomende oppervlakte en zitplaats. Glanzende witte keukendeuren helpen het licht te reflecteren doorheen de keuken. Opnieuw een wit vloertapijt en een houten tafel omringd met witte stoelen vinden we terug in de eetkamer. Een handgemaakte hanglamp hangt boven de tafel, en gaat goed samen met de andere verlichting in de woning.

De glazen schuifdeuren in de eetkamer leiden naar een tweede ruimte buiten. Deze binnenkoer werd opgesteld als een lounge en eethoek. Perfect voor ontspannen avonden! Wandelen we terug naar binnen, dan zien we naast de trappen een kleine badkamer. De lavabo in zilveren textuur werd geïnstalleerd op een esdoornplaat.

De traphal ligt net naast een atrium in het midden van de woning. Lange, handgemaakte hanglampen vullen de grote open ruimte op. In een van de slaapkamers zien we ramen boven en naast het bed, waardoor er veel licht binnenvalt. De twee houten nachtkastjes en de nachtlampjes complementeren de walnoten vloer en kleuren gebruikt in de kamer. De aansluitende badkamer werd minimalistisch gedecoreerd met een lichtkleurige kast met eenvoudige handvaten. De grote rechthoekige spiegel doet de badkamer groter en helderder lijken.

In een andere slaapkamer werd het bed naast glazen schuifdeuren geïnstalleerd. De deuren leiden tot een klein balkon. Ook hier is het weer gezelligheid troef met een wit vloertapijt op een walnoten vloer. In de badkamer werd cararramarmer gebruikt voor het wasoppervlak, de douche en de badkuip. We vinden hier ook opnieuw een esdoornrek terug, onder de kast.

Zin om te zonnen? Vanboven werd een privaat zonnedek met twee houten zonnestoelen geïnstalleerd. Een brugje verbindt het huis met de garage aan de achterkant van het huis en geeft een uitzicht op de binnenkoer.

Auteur: PJG
Bron: Dwell Development

Share.