7 trucs om je slaapkamer duur te doen lijken

Share.

In je slaapkamer kom je tot rust. Het is belangrijk om er de juiste balans tussen sfeer, functionaliteit en persoonlijkheid te vinden. En dat hoeft niet veel geld te kosten.  We geven je 7 simpele en goedkope trucs om je slaapkamer echte klasse te geven. Zo maak je ongetwijfeld indruk op jezelf en op je (potentiële) partner.

1. Sierkussens

Er is iets luxueus aan stevig gevulde sierkussens, die je slaapkamer een extra touch geven. Plaats de kussens op je bed aan het hoofdeinde. Je hebt de keuze uit duizenden verschillende soorten: met felle kleuren, in een nepbonte uitvoering, met mooie patronen, in het leer en zelfs een gevlochten exemplaar, kijk maar …

Kies wat het best bij je stijl past, maar gooi alsjeblieft die kussens van toen je 15 was – met quotes zoals ‘I love you, teddybear’ – weg.

2. Stijlvolle hanglamp

Heb je zo’n simpele plafonnière (of boob lamp, zoals ze deze gedrochten in de VS noemen)? Dan komt je slaapkamer nogal gewoontjes over. Ga eerder voor luxueus ogende en sfeervolle hanglampen. Of dat veel hoeft te kosten? Absoluut niet. Een zoektocht online brengt je snel naar goedkope alternatieven.

3. Denk eens na over je nachtkastje

Een pot nachtcrème, kabels, een kapotte wekkerradio, een half glas water (of is het wodka?) en 3 boeken die je voor 25% hebt uitgelezen. Het maakt je nachtkastje rommelig.

Laat enkel wat essentiële elementen op je nachtkastje: een klein plantje, een mooi lampje en een flesje parfum bijvoorbeeld.

4. Ga voor een pronkstuk

Je slaapkamer moet allesbehalve vol staan. Een mooi bed met prachtig houtsnijwerk, een fluwelen fauteuil en een vergulde dressoir zijn voorbeelden van echte pronkstukken. Kies wijs en ga niet voor te veel bling bling, maar één stijlvol element die perfect in je slaapkamer past.

5. Hou de vloer leeg

Een rommelige slaapkamer ziet er nooit luxueus uit. Hou daarom zeker de vloer leeg. Geen stapels boeken, kabels of vuile onderbroeken. Je weet nooit wie je slaapkamer komt inspecteren. Kleine slaapkamer? Wij geven je do’s en don’ts zodat je de ruimte goed benut!

6. Upgrade je meubels

Als je meubels nog niet adembenemend ogen, kan je ze een eenvoudige upgrade geven. Met wat (kalk)verf of nieuwe koperen handvaten zien je meubels er twee keer zo duur uit dan ze zijn.

7. Voeg groen toe

Planten kosten niet veel. Maar ze geven een extra luxe aan je kamer. Kleine potjes met cactussen, een grote varen of een palmboompje. Alles kan! Zorg alleen dat je niet vergeet om ze water te geven.

Besluit

Je slaapkamer kan je dus snel en eenvoudig een luxueuze touch geven. Met enkele basisregels en wat kleine kluswerken maak je met je slaapkamer gegarandeerd indruk! Benieuwd hoe je die luxe kan doortrekken door heel je huis? Deze 9 manieren om goedkoop luxe in huis te brengen helpen je op weg!

Share.