De 10 goedkoopste landen om te wonen

Share.

Lijkt jouw leven hier steeds duurder en duurder te worden? Dan is het misschien al in je opgekomen om naar het buitenland te verhuizen. Waar kan je nog goedkoop wonen en, niet onbelangrijk, wil je daar wel wonen?

Wat zijn de goedkoopste landen?

We ontdekten al wat de duurste landen ter wereld zijn. Maar minder duur betekent niet noodzakelijk minder tropisch! In de top 10 van landen die het goedkoopste zijn om te leven, mag je rekenen op heel wat uurtjes zon en lekker eten. Jammer genoeg worden sommige (van die landen) geteisterd door oorlog of andere grimmige situaties. Goedkoop is in dat geval niet altijd beterkoop.

  1. Pakistan
  2. Afghanistan
  3. India
  4. Colombia
  5. Algerije
  6. Kosovo
  7. Oezbekistan
  8. Tunesië
  9. Nepal
  10. Turkije

Woning te koop in Turkije

Hoe weet je dat?

Er zijn nu eenmaal dingen die we altijd nodig hebben, waar ter wereld we ook wonen. Regelmatig spenderen we ons geld aan eten en drinken (groenten en fruit, brood, vlees, drank, …), kledij, transport, enzovoort. De prijzen van al die producten en diensten worden samengegoten in de consumptieprijsindex. En die index wordt per land bijgehouden. Door al die indexen te vergelijken, kunnen we erachter komen waar het dagelijks leven goedkoper is. Met andere woorden, waar onze nieuwe thuis zich bevindt!

Waar leef je goedkoop in Europa?

Klinken al die plaatsen een beetje als Verwegistan? Misschien wil je liever in Europa blijven. Wat dacht je van Moldavië, Roemenië of Albanië? In die laatste kan je trouwens ook terecht voor een goedkopere strandvakantie. Lonkt het Zuiden? Dan is Portugal alvast een goede kandidaat voor jouw minder dure leven onder de zon! Deze warme bestemming straalt op plaats 64, terwijl België op plaats 22 staat van de duurste landen ter wereld.

Woning te koop in Portugal

Bron: economy.com, vlaanderen.be, numbeo.com

Share.