5 musthaves voor je droomkeuken

Share.

Voor interieurdesigners gaat het vaak om ideeën groots te zien. En hoewel je niet in elke keuken alles kan hebben wat je maar wil, kan je voor je droomkeuken de lat toch een pak hoger leggen en er proberen het maximale uit te halen. Smaken verschillen, maar deze 5 musthaves maken van jouw keuken een droomkeuken!

1. Kwartsen keukenwerkblad

Voor vele interieurontwerpers is kwarts een droom om mee te werken. Het mineraal, dat ook gebruikt wordt voor de vorming van graniet, wordt eveneens verwerkt op zo’n manier dat het sterk, niet-poreus en aanpasbaar aan kleuren maakt om veel verschillende looks met goede kleurvoorspelbaarheid te creëren.

En hoewel deze schoonheid en duurzaamheid een stukje duurder is dan gewone steen of kunststof, veegt het qua stijl graniet van tafel en is het de must-have voor je keukenwerkblad!

2. Op maat gemaakte kasten

De mooiste keukenwerkbladen hebben natuurlijk materiaal nodig om op te rusten. Uiteraard kan je kiezen voor een keuken en bijbehorende kasten uit eender welke winkel, want deze gaan gemakkelijk jaren mee. Maar als je hoopt op een keuken die er tot aan je pensioen staat, dan kan je misschien overwegen om alles op maat te laten maken en te voldoen aan de noden die je zowel nu, als later zal hebben.

De voordelen van op maat gemaakte kasten versus standaard voorraadkasten zijn enerzijds een perfecte montage waardoor de ruimte precies wordt gevuld en er optimaal gebruik wordt gemaakt van hoeken, ruimtes tussen ramen en elke hoogte of lengte van de muur en anderzijds is er de mogelijkheid om een look te creëeren die standaardkasten niet voorradig hebben om de keuken een perfect geheel te laten vormen.

Wat is voor jou dé droomkeuken, is dit een open of gesloten keuken? Laat het ons weten in de reacties!

Share.