Kijk binnen in deze uitzonderlijke energieneutrale woning

Share.

Deze week laten we je opnieuw binnenkijken in een van de uitzonderlijke woningen die aangeboden worden op Zimmo. De woning waarbij je vandaag een exclusieve kijk achter de schermen krijgt? Een BEN-woning in Grimbergen.

Wat is een BEN-woning?

Een BEN-woning is een bijna-energieneutrale woning. Dat wil zeggen dat deze woning zo min mogelijk energie verbruikt om te verwarmen, te ventileren, te koelen en warm water te produceren. De stroom die toch nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Maar liefst 40 zonnepanelen maken dat mogelijk. Zo is er zelfs vloerverwarming, die dan weer voor verkoeling zorgt tijdens de zomer.

Meer weten over BEN-woningen?Je leest er hier alles over!

Energieneutraliteit is overigens niet het enige dat deze eenlaagse woning uit Grimbergen te bieden heeft. Een lange, kronkelende oprit verwelkomt je op het gigantische landgoed van 4.070 m². Bij aankomst zie je al snel hoe mooi de woning geïntegreerd werd in het glooiende landschap.

Fraaie afwerking

De eigenaars van deze schitterende woning hebben duidelijk kosten noch moeite gespaard om hun woning af te werken met de fijnste materialen. Aan jou om te genieten van bijvoorbeeld de wijnkoelkasten, de gezellige zitkuil of de rustgevende douche.

Impressionant atelier

Op het uitgebreide landgoed vinden we ook een prachtig authentiek atelier terug. Het atelier in kwestie is dat van beeldend kunstenaar Rik Poot, een heerlijke sprankel cultuur dus. Momenteel wordt het atelier als een poolhouse gebruikt, maar met deze moderne ruimte kan je echt alles doen wat je wil. Een werkruimte, een bureau, een bar? Het kan allemaal.

Genieten aan de zwembadrand

Deze uitzonderlijke woning heeft niet enkel een poolhouse, maar ook een uiterst gezellige zwemvijver die zelfs verwarmd is. Ideaal dus om pootje te baden of om verfrissing te zoeken tijdens de warmste dagen in de zomers. Je dag afsluiten met een lekker glas wijn (dat uiteraard uit de wijnkoelkast komt) terwijl je van de grote tuinen geniet, kan hier heerlijk zijn.

Hoewel de woning je uiterst weinig zal kosten op vlak van energiekosten, hangt er toch een stevig prijskaartje aan vast. Voor €2.200.000 is de woning van jou!

Share.