4 verrassende en ongewone panden om in te wonen

Share.

Ongebruikelijke woningen, die vaak het resultaat zijn van de verbouwing van voormalige industriële of religieuze gebouwen, zijn nog zeldzaam in de portefeuilles van vastgoedmakelaars, maar de populariteit ervan neemt toe en ze raken meer en meer ingeburgerd in België. We staan stil bij vier pareltjes van voorbeelden.

Een oud stedelijk museum

Liefhebbers van atypische woningen kunnen in Ieper een kijkje nemen bij het Sint-Jans-Godshuis, een beschermd momument dat tot voor kort dienst deed als stedelijk museum van de stad. De site met een hoofdgebouw en kapel staat nu te koop voor €513.000 en biedt tal van mogelijkheden: beide gebouwen hebben 2 verdiepen en een zolder en zijn goed voor een oppervlakte van bijna 950m2.

Een woonboot: de meest voorkomende ongewone woonvorm

Voltijds in een boot wonen krijgt steeds meer aanhangers. In België zijn er daarom ook meer binnenschepen die omgebouwd worden tot deze atypische woningen. Een zoektocht op woonboten op Zimmo brengt ons naar de haven van Leuven, waar een prachtig gerenoveerde woonboot met 3 slaapkamers te water ligt. In het verleden werd er toelating verkregen voor het organiseren van bedrijfsevenementen en het uitbaten van een B&B, hetgeen deze boot een extra dimensie geeft. Het prijskaartje van deze 39 meter lange boot bedraagt €465.000.

Een oude burcht mét slotgracht

In Wijer, tussen Sint-Truiden en Herk-de-Stad, licht een authentieke burcht die omringd is door een brede gracht gevuld met water. Zoals in tal van sprookjes leidt een brug ons naar de ingang van dit woonkasteel in (neo)gotische stijl. De vier slaapkamers, keuken, living, badkamer en een café zijn volledig luxueus ingericht. Hier leef je écht als een prins of prinses in een modern sprookje tussen ornamenten, een open haard, een zwembad en zelfs een toren met kantelen.

Een buitenverblijf van paters

De Latemse Kluis is een uitzonderlijke villa gebouwd in 1930 en is het voormalige buitenverblijf van Gentse paters. Voor €2.400.000 krijg je een unieke villa met bewoonbare oppervlakte van 600 m2 die omgeven is door bos en groen. De plafondhoge glaspartijen zorgen voor veel licht in elke leefruimte en een prachtig uitzicht op de tuin. Elk van de 3 slaapkamers heeft een eigen badkamer, maar het meest indrukwekkende van deze woning is de spitsbogen dakstructuur met dakkapellen.

Bekijk alle foto’s van deze verrassende en ongewone woningen via onderstaande links:

Meer verrassende woningen ontdekken:

Share.