8 originele manieren om je kabels weg te werken

Share.

Of het nu onder je bureau is, rond je televisietoestel, in je slaapkamer of elders: niets is zo vervelend als rondslingerende snoeren. Ze vergaren stof, zijn moeilijk te kuisen, en vooral: het maakt een ruimte er zo verschrikkelijk wanordelijk uitzien. Gelukkig zijn er, naast de traditionele kabelgoten, nog vele leukere manieren om ze weg te werken of te integreren in je interieur. We zetten er alvast enkele in de kijker.

1. Vervelende plek om kabels te zien liggen, zo rond de televisie. Werk ze weg met een valse wand achter je tv-toestel. Al eens gedacht aan volgend speciaal behangpapier met stopcontactprint? Of verf ze in dezelfde kleur als de muur, dat gaat natuurlijk ook.

2. Zo’n valse wand, dat werkt ook zeer goed om alle snoeren rond je bureau weg te werken.

3. Ook zeer efficiënt rond het bureau: bevestig al je bedrading (en indien mogelijk zelfs enkele toestellen) onder je tafel. Zo slingeren ze zeker niet rond.

4. Kabeldozen en andere designoplossingen blijven ook zeer succesvol om snoeren weg te stoppen of op te rollen.

5. Je kent het wel. Je laat een hoopje ongebruikte kabels bij elkaar liggen en na verloop van tijd blijkt het een hopeloze wirwar aan draden te zijn geworden. De oplossing? Hang ze ergens op in een kast. Of recycleer gebruikte wc-rolletjes tot kabelhouders!

6. Een fenomeen van de laatste jaren: een overschot aan en het rondslingeren van opladers doorheen het huis. Los dit op door ergens een gecentraliseerd opladerpunt te creëren. In een kistje bijvoorbeeld. Of in een echte opladerlade.

7. Soms kan het ook gewoon mooi en stijlvol zijn om bijvoorbeeld elektriciteitsleidingen zichtbaar te laten. Ze dienen dan wel stijlvol geïntegreerd te worden in je interieur. Hierover coverden we al eens een artikel. Kijk bijvoorbeeld ook naar hoe leuk deze Playstation en dit elektriciteitssnoer passen in het interieur.

8. Heb je nog wat oude draden rondslingeren in de garage? Deze laatste willen we je zeker niet weerhouden. Of het mooi is laten we in het midden, maar origineel des te meer!

Foto’s ©: Pinterest / Blue Lounge / Apartment Therapy
Auteur: PJG

Share.