9 zomerse woningen waardoor je niet meer op vakantie hoeft

Share.

We hebben de voorbije weken te kampen gehad met heel wat wateroverlast. Maar er is beterschap op komst! De zomer lijkt eindelijk van start te gaan en hoe kan je dat beter vieren dan met een heerlijke barbecue en poolparty in je eigen zwemparadijs?

Het hoeft dus niet per se in Turkije, Italië of Spanje te zijn. Vakantie vieren kan je ook gewoon in eigen land. Dat hebben heel wat Belgen begrepen want velen hebben een zwembad in de tuin staan. Sommige van die huizen staan zelfs te koop. Wij doken alvast in het aanbod op Zimmo!

Zwemmen aan zee

Uiteraard kan je niet starten zonder langs te gaan bij de ‘Koningin der badsteden’. Zwemmen in Oostende is vanzelfsprekend, maar je hoeft niet per se het strand op te zoeken. Op een steenworp van de zee heb je al een prachtige villa met een verwarmd zwembad. Meteen goedgekeurd voor de koude wintermaanden dus! Prijskaartje: 795.000 euro. Nieuwsgierig? Via een virtueel bezoek kan je heel het pand doorzoeken!

Oké, het is niet meer écht aan zee, maar we zijn nog wel in de meest Westelijke provincie van het land en dat associëren velen met onze Belgische kust. Toch is deze woning in Varsenare, dat 1.175.000 euro moet opleveren, de moeite waard. Dit indrukwekkende optrekje is ontworpen naar het concept “White & Pure” en heerlijk pootje baden kan dan niet ontbreken.

Afkoeling!

Niets beter dan een zwembad wanneer je door de hitte afkoeling nodig hebt, toch? Dat is bij intensief sporten niet anders. Bij deze parel in Nazareth krijg je er namelijk ook nog eens tennisvelden bij. Ideaal dus als je nadien een verfrissende duik kan nemen. Voor dit optrekje betaal je 1.650.000 euro.

Afkoeling vind je eveneens in Herent. In dit prachtige stulpje kan je eerst stevig trainen in je eigen fitnesszaal, alvorens je je spieren laat rusten in het water met zicht op een enorme tuin.

Plezierig plonsen!

En wat als je nu gewoon heerlijk wil genieten van een verfrissende duik? Dat kan perfect in het Pajottenland. Voor 1.160.000 euro heb je Pepingen een ruim landhuis met 5 slaapkamers, 3 badkamers, een gigantische tuin en –hoe kan het ook anders- een verwarmd zwemparadijs.

Voor datzelfde bedrag kan je ook terecht in het Antwerpse Kalmthout. Daar kan een leuke villa met 6 slaapkamers, een mooie tuin en een fraai zwembad. Kortom, meer heb je niet nodig voor een gezellige barbecue met vrienden.

Geen miljoenbudget?

Toegegeven, de woningen die je hierboven zag zijn voor velen onder ons onbetaalbaar. Maar wist je dat je voor ‘een relatief goedkope som’ een leuke woning met een zwembad écht kan kopen? 309.000 euro is nog steeds een smak geld, maar in Lanaken ben je er in ieder geval het goedkoopst van af.

Voor het geval dat….

In België moet je op alles voorbereid zijn. Wordt er zon voorspeld. Dat betekent niet dat het niet eventjes tussendoor kan regenen. Zo kan je anticiperen met een binnenzwembad. En waarom niet even kijken over de taalgrens? Zo kan je in het Henegouwse Mark voor 799.000 euro genieten van je eigen zwemparadijs.

Voor de helft van de prijs kan je tot slot nog terecht in Wommersom, waar je eveneens baantjes kan trekken. Regent het pijpenstelen? Geen probleem, jouw verwarmde zwembad staat gewoon binnen.

Welke parel is jouw favoriet?

Share.