6 tips om je woonkamer in te richten met een klein budget

Share.

Stel: je hebt fantastische ideeën gevonden voor een prachtig interieur in je woonkamer. Maar dan ga je op zoek naar diezelfde meubels en hop, veel te duur! We kennen het allemaal, maar het kan ook anders. Op deze 6 manieren kan je je droomwoonkamer inrichten, zonder dat je diep in de buidel moet tasten.

1. Handige doe-het-zelf-decoratie

Zo’n fancy kaders aan de muur hoeven niet per se uit de winkel te komen. Met stevige kapstokken maak je al een kunstige fotomuur! Zoek je daarnaast een handige oplossing om je favoriete boeken of platen tentoon te stellen? Koop enkele houten latjes, schuur ze op, geef ze een likje verf en bevestig ze aan de muur. Praktisch!

Hetzelfde geldt voor dat prachtige bijzettafeltje uit de catalogus. Met enkele houten latten en een oppervlakte creëer je de perfecte tafel om je koffie, bord of zelfs laptop op te zetten. Zorg er wel voor dat de balken stevig genoeg zijn -eventueel verstevigen met een plaatje- om het gewicht te dragen.

Foto: Sinnen Rausch

Foto: Sinnen Rausch

2. Een tweede leven

Is het niet per se nodig om iets aan te kopen? Dan kan je toch gewoon die typische oude boekenkast een tweede leven geven? Eenvoudig opschuren en een likje verf geven doet al heel wat met je interieur. Zoek je het creatiever? Probeer eens van een oude houten stoel een klein opbergkastje maken. Keuze te over! Stuur het resultaat zeker door!

3. Groen!

Wat fleurt een woning meer op dan bloemen en planten? Juist! Een boompje in huis doet wonderen! Niet nuttig genoeg? Probeer het dan met hangende kruidenrekken. Zo ‘pluk’ je er nog de vruchten van.

4. Decoreer met liefde

Deze is heel simpel. Denk aan wat jij leuk vindt, en plaats dat gewoon in de schijnwerpers! Speel jij graag muziek? Dan kan je bijvoorbeeld een gitaar of jukebox in je interieur zetten. Fan van Afrikaanse kunst? Ga ervoor.

5. Multifunctionele meubels

Een koffietafeltje die openklapt met koekjes, melk en suiker? Je gasten zullen hun ogen niet geloven! En wat te denken van een poef? Het typische ronde zitkussen hoef je niet louter te gebruiken als voetsteun. Je kan er ook een extra kussen, dekentje of zelfs dikke sokken in bewaren zodat je ‘s avonds lekker cosy in de zetel kan ploffen.

6. Out-of-the-box

Last but not least: wat je ook in gedachten hebt, hou alle opties open. Misschien heb je niet per se nood aan die dure zetel en volstaat een gigantische zitzak. Is dat koffietafeltje ver boven je budget? Dan kan je altijd een alternatief kopen of zelfs maken. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind!

Raak je geïnspireerd? Super! Laat weten wat je zeker wil uitproberen en stuur je resultaat zeker door op de blog of via Facebook! Nog inspiratie nodig? Raadpleeg onze Pinterest dan voor meer frisse ideetjes.

Bron: Contemporist

Share.