6 interieurtrends die 2018 zullen kleuren

Share.

2017 is nog niet halfweg, of we kijken al vooruit naar volgend jaar. Ben je van plan om binnenkort je interieur aan te pakken en wil je in plaats van een trendvolger nu al een trendsetter zijn? Dan hebben wij 6 perfecte ideetjes die door kleurenspecialist Pantone worden getipt als interieurtrends voor 2018!

1. Geometrie

Starten doen we met geometrie. En zeg nu zelf, deze trend in de verf zetten voor volgend jaar. Daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Want de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je driehoekjes, cirkels of ruitjes aanbrengen op je behang of met muurverf. Heb je eerder de neiging om je vloer aan te pakken? Dan kan je ook je tegels op zo’n manier leggen. Liever geometrisch decoreren? Cirkels, vierkanten of rechthoeken rondom je lampen -zoals op de foto hieronder- zijn altijd een goed idee!

2. Geen daden, maar woorden!

Ja, ik weet ook wel dat het spreekwoord zo niet luidt, maar in 2018 kunnen woorden in jouw interieur wel meer vertellen. Kussens met ‘Home’ erop doen sommigen onder ons al sneller thuis voelen. Voel je wat om een heel verhaal te vertellen op je muur of de perfecte spreuk in de hal centraal te zetten? Laat je maar helemaal gaan. Oh ja, een meubelstuk die je zelf wat vertelt – zoals onderstaande boekenkast – is ook een enorme troef in je interieur!

3. Subtiel hout

Jaar na jaar ziet ons interieur er gesofisticeerder uit dan ooit tevoren, waardoor we haast snakken naar traditionele elementen. In de keuken kan je -als je interieur dat toelaat- kiezen voor ouderwetse barkrukken die de stijl een beetje doorbreken. Anderszijds kan je ook subtiele toetsen zoals een houten snijplank of fruitmand mondjesmaat aanbrengen.

Foto: Realtor

4. Metaal

Geen houtliefhebber? Dan kan je altijd gaan voor metaal. Neen, je hoeft daarvoor niet per se een metalen tafel aan te schaffen. Een metallic kleurtje in je interieur doet al het nodige om je interieur een hele nieuwe look te geven. Zo kunnen zilverkleurige of gouden decoraties je woonkamer dat sprankelende gevoel geven waar je naar op zoek was.

5. Irisering

Iriswat? Irisering is het natuurkundige verschijnsel waarbij je leuke patronen -zoals een regenboog- kan waarnemen bij een bepaalde lichtinval. Afhankelijk dus waar je staat en hoe het licht invalt op je materiaal, creëer je een kleurenspectrum die steeds verandert en vooral, nooit verveelt. Vooral in de badkamer en onder de vorm van mozaïekjes of in de stijl van noppenfolie krijg je de mooiste resultaten.

6. Intense kleuren

Deze stijl is niet afhankelijk van waar jij staat of hoe de lichtinval is. Neen, rechttoe rechtaan gaan voor een massa aan kleur. Het hoeft daarvoor geen kakofonie van verschillende kleuren te zijn. Integendeel. Als je kiest voor één enkele kleur – of hoogstens twee – kan je gaan voor erg intense kleuren. Waar lichte kleuren ruimte creëren, krijg je met intens rood, donkerblauw of knaloranje een warme stijl waar je met plezier thuis komt.

Bron: Realtor & Pantone

Share.