5 tips voor een perfect feestje in je eigen tuin

Share.

We zitten weer in de periode dat er heel wat communie- of lentefeesten worden gedaan. Heel wat mensen doen dit in een of andere zaal, maar net zoveel mensen vieren dit in hun eigen tuin. En dat tuinfeest kan je extra sfeervol maken met deze tips!

Een (fris)drankje

Of een drankje dat je fris houdt. 😉 Dat hoort gewoon bij een feestje. Of het nu gaat om een pintje, frisdrank… lauw geschonken gaat niemand er meteen zin in krijgen. Het is natuurlijk lastig om telkens naar binnen te moeten lopen om gekoelde drank uit de ijskast te gaan halen. Maar je kan ze ook fris houden op een andere manier! Denk aan een kruiwagen, een oud vat of misschien heb je nog wel een boot staan? Vul ze met ijs en leg de drank daarin om te koelen. Of haal een plank uit de tuintafel, plaats er een bloembak onder en vul die op met ijs om de wijn, champagne of cava in te leggen.

Warmte

‘s Avonds kan het wel snel afkoelen. Maar daarom moet je nog niet meteen denken aan het einde van het feest! Of sterker nog, met z’n allen naar binnen. Neen, je wil liefst zo lang mogelijk buiten blijven zitten. Reden te meer om ervoor te zorgen dat er warme dekens beschikbaar zijn en dat er een vuurkorf is. Die zorgt niet alleen voor de nodige warmte, maar maakt het bovendien nog eens extra gezellig! Je kan er eventueel ook nog wat marshmallows of worstjes op bakken. Top!

En dan ook nog licht

Voorzie ook wat verlichting. Ook dat maakt het sfeervol maar zorgt er natuurlijk ook voor dat je gasten elkaar nog zien zitten en zonder problemen de weg vinden naar die gekoelde drankjes zonder ergens tegenaan te lopen.

Organisatie

Er is ook geen feest zonder organisatie. Zo moet je uiteraard voldoende tafels, stoelen en plek voorzien voor iedereen. Daarnaast moet je ook voldoende bestek, borden, drank en eten in huis halen, maar vooral een keuken hebben die dat allemaal aankan. Oké, er zijn opties zoals een traiteurdienst, maar ook de barbecue bovenhalen kan succesvol zijn. En als je een hippe barbecue hebt, trek je de aandacht naar je toe. 😉

Op groot scherm!

En wil je écht scoren? Gebruik dan een muur (best wit van kleur) om beelden of een film op te projecteren. Dat kan eventueel gaan van foto’s van het feestvarken tot de spannende voetbalstrijd in eigen land. Geen muur ter beschikking? Dan kan je ook een groot wit laken gebruiken om op te projecteren.

Wedden dat iedereen nog lang zal terugdenken aan het feestje? En vergeet ons natuurlijk niet uit te nodigen! Zelf nog leuke tips?

Foto’s Pinterest

Share.