Daarom passen bakstenen wél in je interieur!

Share.

Wanneer we ons interieur onder handen willen nemen, kiezen wij er als Belgen vaak voor om de muren aan te pakken met het beste behang of de mooiste kleuren. En dat is jammer. Wij zijn geboren met een baksteen in de maag. Dan zou het toch ook geweldig zijn om die bakstenen mee te nemen naar je interieur? Dat kan en deze 6 kamers in huis bewijzen dat het overal kan!

Inkom

Met de inkom van je woning creëer je een eerste indruk. Heel wat mensen vinden het onpersoonlijk om met bakstenen in huis te werken. Ze staan namelijk voor de buitenkant van je woning en binnenin zou je net een intiemere sfeer moeten creëren. Fout. Want dat betekent dat je gevel per definitie altijd onpersoonlijk is.

Je kan er dus voor kiezen om een muur in je inkom een bakstenen look te geven. Dit is even uitnodigend dan eender welke muurversiering. Toch niet zo scheutig? Met de nodige kadertjes van je gezin, een spiegel of een kapstok breng je dat familiale wel meteen in huis.

Woonkamer

Je woonkamer, de meest gezellige ruimte van je huis. Je kiest zorgvuldig de kleuren of het behang zodat je met veel plezier ‘s avonds in de zetel ploft. En waarom zou je dat niet combineren met een bakstenen muur? Geen nood, je moet niet vrezen voor een koele ruimte. Een muur authentiek houden is al voldoende voor een geweldig resultaat! Toch niet overtuigd? Geef je bakstenen een subtiel likje verf, maar behoud zeker de structuur! 😉

Eetkamer

Eten met zicht op stenen, het heeft een soort van vakantiegevoel. Oké, we zullen het niet te ver drijven, maar je kan de bakstenen bijvoorbeeld verwerken in een ruimte waar een tafel, berg- of barkast tegen staat. Dat geeft nog een stoere look ook wanneer je een whiskeytje inschenkt. Niet zo’n fan van dat bombastische? Subtiel verwerken in de voorraadkast kan ook!

Keuken

Een ruimte waarin we het echt kunnen aanraden! Bakstenen zijn ook gemakkelijk afspoelbaar, dus mors je om de een of andere vage reden met eten, dan zijn je stenen in een mum van tijd weer de oude. Ook de vochtige omgeving die een keuken is, vormt geen probleem voor dit soort materiaal. Enige nadeel: wil je weten wanneer je spaghetti gaar is, dan kan je hem niet meer tegen de muur gooien. 😉

Bureau

Ideaal om een werkomgeving na te bootsen of om ze op zijn minst dat tikkeltje extra te geven. Gedaan met drukke ruimtes, de rust die bakstenen uitstralen is perfect om een werkdag van thuis uit door te komen.

Slaapkamer

Geef toe, het heeft iets ontzettend romantisch. Een bakstenen muur in je slaapkamer, en om het ons gemakkelijk te maken nemen we er de badkamer ook bij, hoeft daarvoor niet per se de typische rode muur te zijn. Je hebt ze in alle vormen, kleuren, stijlen en dus past er voor elke slaapkamer wel een perfecte muur!

Zou jij kiezen voor een bakstenen muur in je interieur? Laat het achter in onze reacties!

Bron & foto’s: Design Sponge & Architecture Art Designs

Share.