Zo transformeer je een kamer met slechts 100 euro

Delen

Een huis kopen of huren kost handenvol geld. En terwijl je net hebt geïnvesteerd in een nieuwe stap, is een te hoge renovatiekost het laatste wat je wil. Tijd dus om elke kamer in huis aan te pakken en op een goedkope manier een nieuw leven te geven. Hoe? Door op een andere manier om te gaan met het geven van een bepaalde sfeer in huis. Wij gidsen je erdoor.

1. Een halve muur

Verf, dat kost wel wat. Hoe kan je er dan op een goedkope manier mee omgaan? Simpel, verf slechts een halve muur. “Maar Zimmo, stijlvol is dat toch niet, he?” Fout! Je kan én enkele liters besparen, én nog steeds een interieur hebben die werkelijk oogstrelend is. Een kleur die op ooghoogte in de kamer verandert, springt meer in het oog. Zeker wanneer er -zoals in onderstaand voorbeeld- met contrasterende kleuren wordt gewerkt.

2. Vergeet afplakken aan de deuren

Alles afplakken en langs deuren en ramen werken? Dat is verleden tijd! In dit artikel gaan we verder met het idee dat je met veel minder liters verf, ook leuke dingen kan doen. De tijd dat volledige muren dan ook sowieso moesten worden geschilderd, ligt ver achter ons. En je kan ook een stapje verder gaan. Ergens halverwege een raam? Gewoon halverwege verder schilderen. (Maar niet op het glas, he). Een deur kan je -zoals hieronder- gewoon beschouwen als muur.

3. Diagonale pret

Om de een of andere reden vertelt ons brein dat diagonale structuren voor dynamiek en meer energie zorgen. En dat hebben we ook hier mogen aanschouwen. Waarom stoppen in hoekjes of kleuren afwisselen per muur, als je het ook op deze manier kan doen? Probeer daarnaast eens op dezelfde muur diagonaal van hoek naar hoek te gaan. Het resultaat zal geweldig zijn. Bij een trap kan je trouwens kiezen om de weg van de trap te volgen. Wij zijn alvast fan!

4. Een valse hoofdsteun

Heeft je bed geen hoofdsteun? Speel dan een beetje vals door een hoofdsteun te schilderen in dezelfde kleuren als het bed of de nachtkastjes. Zo creëer je een leuke illusie, die daarnaast ook geen plaats inneemt!

Foto: Claire Clerc

5. Krijtbordplezier

Niet tekenen op de muren“. We hopen dat je het niet al te vaak hebt moeten zeggen. Als je je halve muur bewerkt met krijtbordverf, kunnen je kinderen zich zonder problemen uitleven. En oh ja, ook voor ouders is het uiteraard handig, want je kan er bijvoorbeeld je boodschappenlijstje op schrijven.

Foto: Fiddlehead Design Group

Meer info over krijtbordverf lees je hier!

6. Zoals de tegels

Verven op tegels, ‘t is niet altijd even gemakkelijk om er wat mee te doen. Op onderstaande foto maakten ze ter hoogte van de lavabo de scheiding tussen verschillende kleuren, precies gelijklopend met de voegen van de tegels. Het geeft toch een unieke meerwaarde aan je badkamer en dat voor een fractie van je budget. In de foto ernaast werd hetzelfde gedaan net boven de lavabo, ware het niet dat er geen tegels zijn.

7. Artistiek interieur

Een hele muur schilderen ben je wellicht gewoon, een halve muur is al een eerste stap naar een leuk interieur, maar waarom probeer je geen figuren te tekenen of je artistieke ei kwijt te raken? In onderstaande foto’s zie je hevige rechthoeken, een geschilderd kader rond een foto, kunstzinnige lijnen en nonchalante schilderwerken. Voor ieder wat wils.

8. Baksteen

Besparen tijdens je verbouwing, dat kan zoals bovenstaande voorbeelden met veel minder verf. Enkele liters minder dus, die je nadien voor andere ideetjes kunt gebruiken. Maar waarom kies je er niet voor om helemaal niet te schilderen. Heb je een bakstenen muur, dan is het alvast een goed idee om er niet aan te komen. Het geeft alvast een mooie meerwaarde aan je interieur. 😉

Zo, enkele leuke ideetjes om het weekend mee te starten! Stuur ons gerust enkele foto’s van het resultaat door.

Bron: Homify

Delen