Hallelujah: deze Belgische kerk staat te koop!

Share.

Dat er in België heel wat mooie parels te koop en te huur staan, dat weten we ondertussen al. Maar wist je dat er ook speciale ‘woningen’ te koop worden aangeboden? In dit geval hebben we het over een Belgische kerk, die we vonden op op onze website, waar jij misschien binnenkort de klokken kan luiden. Bim, bam, bom!

Even terug in de tijd

Je komt het niet elke dag tegen, zo’n mogelijkheid om een kerk te kopen. En toch kan het, zèlfs in België! We rijden daarvoor richting Muizen, een deelgemeente van Gingelom in de provincie Limburg. In de piepkleine dorpskern bevindt zich ‘De Heilige Kruiskapel van Muizen‘. Het gebouw werd in 1647 gebouwd en werd recentelijk onderworpen aan een volledige renovatie. Zo werd aan de buitenkant volledig hervoegd. Kostprijs? 298.000 euro!

Binnen in de kerk

Toegegeven, het is wellicht lang geleden dat velen vrijwillig een kerk zijn binnengestapt, maar voor deze opportuniteit vegen we graag onze voeten voor we binnenkomen. Binnen werd de binnenkant onder handen genomen, met uiteraard respect voor het materiaal en het verleden. Zo werd het harmonium -een traporgel- bewaard en is het nog perfect bespeelbaar.

Als je nu denkt dat zo’n kerk toch maar koud en kil aanvoelt? Dat kan, maar je zal er in ieder geval niet bevriezen. Er is een volledig nieuwe verwarming op gas geplaatst en de elektriciteit is vernieuwd naar de huidige normen. Voorts zijn de belangrijkste zaken -zoals een toilet voor onze kleine blaas- aanwezig. En oh ja, er staan nog 3 houten beelden in de kerk, waaronder het beeld “Jezus met kruis” waarnaar de kerk genoemd is.

Kokerellen in de kerk

De kerk werd op Zimmo geplaatst als commercieel vastgoed, als ideale locatie om recepties te cateren. Dat kan je uiteraard en de huidige indeling verleent zich daartoe, maar om je dagdagelijkse potje te koken, is het eveneens dik in orde. Zo werd de voormalige sacristie omgebouwd tot een ingerichte keuken met ovens, vaatwas, frigo, kookplaat en alles wat je maar kan gebruiken om hosties te maken. Of biefstuk met frietjes, dat kan ook.

Begint het te kriebelen om ook in een kerk te wonen? Maak dan maar snel een kruisteken en grijp je kans, want unieke parels staan niet zo lang online. Je vindt de kerk hier op Zimmo. Daar kan je ook meteen contact aanvragen met makelaar JR Consulting!

Operatie renovatie?

En waarom niet de kerk kopen en ombouwen tot woning? Bij onze noorderburen is een omgebouwde kerk al lang geen vreemde eend in de bijt meer. Zo kenden enkele religieuze gebouwen in Utrecht, Haarlo en Rotterdam een hemelse renovatie. Zo’n kerk heeft al een bepaalde charme, als je ze nog eens verbouwd met duurzame en herbruikbare materialen is het onweerstaanbaar. Wij hebben deze 8 verbouwde kerken al voor je opgelijst!

Zou jij kunnen wonen in een kerk? Reageer hieronder!

Share.