Van oude mouterij tot unieke loft in Brugge!

Share.

In onze zoektocht naar unieke huizen, hoeven we niet altijd de landsgrenzen over te steken. In België zijn voldoende pareltjes te vinden die ook nog eens te koop zijn. Zeker oude industriële gebouwen zoals voormalige silo’s, pakhuizen en mouterijen zijn de voorbije jaren de speelbal geweest van heel wat slimme architecten. Wat zij met een haast vervallen gebouw kunnen doen is echt fenomenaal, zo ook in Brugge!

Leven in de mouterij

Eerst en vooral: een mouterij, wat was dat nu precies? Wel, een mouterij is een fabriek waar granen geweekt worden water, waardoor ze ontkiemen. Daarna wordt het gedroogd tot mout en wordt het vooral gebruikt voor bier, whiskey en andere etenswaren. Er zijn nog wel enkele mouterijen actief, maar anno 2018 wordt dat vooral op industriële schaal aangepakt. Daarom sloten de voorbije jaren steeds meer mouterijen de deuren, maar het industriële karakter bleef behouden. En het is in zo’n oude mouterij dat een verticale loft werd ontworpen. Hieronder vind je alvast enkele sneak peaks en beginnen we op het gelijkvloers let een ruime wasplaats, berging en garage voor 3 wagens.

Wonen in een verticale loft

Iedereen kent wel het principe van een loft, maar ooit al gehoord van een verticale loft? Wel, dat is een loft in de hoogte, verdeeld over verschillende verdiepingen, maar met het open karakter van een gewone, horizontale loft. Hier werd een mouterij omgetoverd tot loft van maar liefst 300 m², verdeeld over 3 ruime verdiepingen, ontworpen door interieurarchitect Stefan de Coster. Via de binnentrap of lift gaan we alvast naar de eerste verdieping. Daar vinden we een ruime bibliotheek met open haard en een verdieping hoger is er eveneens een ruim salon beschikbaar. Kortom, voor de ideale pauzemomenten.

Koken in de fenomenale keuken

Wandelen we de woonkamer door, dan komen we terecht in de keuken en eetkamer. En die is om duimen en vingers bij af te likken. Eén waar pareltje, die niet alleen volledig uitgerust is met de beste materialen, maar ook een prachtig pallet is tussen het grijzige, koude inox en het warme hout. Kortom, aan deze tafel willen we met plezier onze voeten onder tafel schuiven.

Twee verdiepingen tussen twee slaapkamers

In een gigantische loft, hadden we misschien wel net iets meer slaapkamers verwacht, maar afhankelijk van de samenstelling van je gezin, kunnen twee slaapkamers voldoende zijn. Frappant is wel dat beide slaapkamers twee verdiepingen van elkaar gescheiden zijn. Waarom dat is, dat laten we aan jullie verbeelding over. In ieder geval bevindt de master bedroom zich op de eerste verdieping en telt het naast de 39 m² ruime slaapkamer nog een dressing. Twee verdiepingen hoger is een kleinere slaapkamer van 14m² te vinden.

Hetzelfde bij de badkamer

Hetzelfde verhaal vinden we ook terug in de badkamers, al heeft de master bedroom de kleinste badkamer met een toilet en inloopdouche. Het pareltje vinden we dan weer op de derde verdieping met een badkamer (15 m²) met dubbele lavabo’s, een gigantisch bad, een douche en last, but not least, een sauna. Ideaal om te ontspannen na een drukke werkdag.

Hét uitzicht vanuit de tuin

Een verticale loft, betekent ook een verticale tuin. Althans, eentje met meerdere verdiepingen. Zo is er onderaan een binnenkoer met een oppervlakte van 17 m², maar kan je tijdens de zomermaanden genieten van een magnifiek zonneterras. Met zijn 123 m² oppervlakte is het terras ruim genoeg om tijdens vakantiedagen te genieten van een heerlijke barbecue én van het mooiste zicht van Brugge. Vanaf de woning en het terras heb je namelijk een adembenemend zicht over alle torens van Brugge waar je vrienden jaloers op zouden zijn.

Alles komt uiteraard ook met een prijs, want voor niets gaat alleen de zon op. Wil je jezelf eigenaar noemen van deze prachtige verticale loft in een oude mouterij te Brugge? Dan tel je daar niet minder dan 995.000 euro voor!

Iets voor jou? Laat het ons weten in de reacties!

Bron en foto’s: Engel & Völkers Brugge, pand op Zimmo.

Share.