10 tips voor een prachtige hobbykamer

Share.

Knutselen, naaien, breien, scrapbooking, enzoverder, zijn tegenwoordig weer helemaal in. Wie zich helemaal in haar hobby wil verdiepen, heeft alleen veel plaats nodig. Hier enkele ideetjes om jouw hobbykamer een persoonlijke touch te geven. Sorry mannen, dit artikel is voor ladies only!

Als mannen een man cave krijgen om hun testosterongehalte in te laten zegevieren, verdienen vrouwen ook een eigen plekje. In Amerika heet dat de “she shed”: vrouwen mogen er een deeltje van de tuin inpalmen en hun idyllisch oord creëren. We zetten enkele voorbeelden om bij weg te dromen en een aantal handige tips op een rij.

1. Feel Good Quotes

Een hobbykamer moet een goed gevoel geven en dus mogen feel good quotes niet ontbreken. In kadertjes, geschilderd op de muur, met een muursticker, een letterslinger, … aan jou om je persoonlijke quote op de muur te zetten voor instant happiness.

2. Minimalistisch

Less is More. Een hobbykamer hoeft heus geen 10 vierkante meter in beslag te nemen. Dat bewijst deze schattige werkplaats. Het is bovendien zoveel aangenamer werken, wanneer je alles meteen terugvindt. Zeker als je maar een beperkte ruimte hebt, is het handig om in de hoogte te gaan. Hier zie je een handig muurelement met gaatjes waaraan je alles heel eenvoudig alles kunt ophangen, zonder je echte muur al te veel te doorboren. Nog een voordeel: alles is snel te herorganiseren.

3. Hobbykast

Niet veel opbergruimte? Geen nood. Hier een voorbeeldje van hoe je een gewone kast kunt omtoveren in een DIY-locker met maximale capaciteit. Kies voor een happy kleurtje binnenin en maak ook gebruik van de deurtjes! Zo heb je meteen alles bij de hand.

4. Inspiratiewand

Springen de meest inspirerende ideeën ook op de meest vreemde momenten op in je hoofd? Dan kun je zo ook weer snel vergeten als je ze niet meteen noteert. Voortaan heb je een grote muur die jou daarbij helpt. Schilder een stuk van de muur in krijtverf om al je ideeën op te schrijven, of prik inspirerende foto’s. Zo vergeet je nooit meer belangrijke hersenspinsels en word je er ook regelmatig opnieuw aan herinnert.

5. Fotostudio

Een droom van elke (hobby)fotograaf: je eigen ontwikkelingsruimte (indien je nog met een analoog toestel werkt natuurlijk). Veel plaats heb je niet nodig, wel een ruimte waar je de muren zwart mag schilderen. De ‘wasdraad’ waaraan je de foto’s kunt ophangen, maakt het helemaal af!

6. Tekenkamer

Ben jij een tekenwonder of houd je van schilderen? Dan hoort er in ieder geval een reusachtige schilderezel in jouw hobbykamer te staan. Vergeet misschien ook de vloerbeschermer niet. Tip: Kies voor je tekenkamer een plekje in huis uit waar er veel daglicht binnen valt.

7. Naaikamer

Wie als eens de term “craft room” in Pinterest heeft opgezocht, weet dat er duizenden ideetjes bestaan om jouw ideale naaikamer te maken. Stoffen opbergen per kleur, rolletjes garen aan een stokje hangen, potten met knopen vullen, …  Een naaikamer kan er echt cool uitzien.

8. Relaxkamer

In een hobbykamer hoef je uiteraard niet altijd te “werken”. Heb je eventjes nood aan een pauze of een me-time momentje: dan kan een aparte relax room rust geven. Dat lukt in de tuin meestal nog beter!

9. Scrapbooking Room

Ben jij helemaal into scrapbooking? Wat dacht je dan van een paradijsje als dit?! De pasteltinten maken het helemaal af.

10. Beach House

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar toch! Een privéplekje op het strand, vlakbij het water? Dit geeft je toch meteen het ultieme vakantiegevoel. Weg stress! Waar kan ik het tekenen?

Voor welk idee ga jij?

Auteur: KCL

Share.

Leave A Reply