6 tips om je toilet optimaal in te richten

Share.

Je toilet, het is het kleinste kamertje van je woning. Maar dat betekent niet dat je geen aandacht moet besteden aan de inrichting ervan. Integendeel, je brengt er vaak veel -zo niet het vaakst- tijd door. Maak er dus een ruimte van waar je tot rust kan komen. Een toilet inrichten is vaak een uitdaging. De beperkte oppervlakte maakt dat je extra creatief moet zijn om er een aantrekkelijke ruimte van te maken. Daarom geven wij je alvast enkele handige tips.

1. Begin met de muren

De muren van je toilet zijn bepalend voor het ruimtegevoel. Schilderen in een lichte kleur creëert een ruimer gevoel, maar ook behangpapier met voldoende structuur kan wonderen doen om je ruimte groter te laten lijken. In ruimtes die van zichzelf al vrij groot zijn, kan je natuurlijk ook gewoon aan de slag gaan met leuke kleuren en motieven.

Foto’s: Hebbes

2. Decoratie

Decoreer je muren op een doordachte manier. Kaders met foto’s, schilderijen of andere kunstwerken brengen meer fantasie in je toilet. Spiegels zorgen dan weer voor een ruimer gevoel. Plaats deze echter op de zijmuren en niet achter of voor de toiletpot. Niemand kijkt graag naar zichzelf tijdens het toiletbezoek.

Foto’s: Hebbes

3. Vloerbekleding

Voor je toilet kies je best voor een ondergrond die je gemakkelijk kan schoonmaken. Kies dus niet voor kurk of parket, maar voor tegels of vinyl. Kies je voor vinyl? Dan heb je eindeloos veel mogelijkheden op het vlak van design. Zorg er wel voor dat het past in het geheel. We raden je ook aan om geen effen vinyl te plaatsen, maar te kiezen voor een design waar structuur in zit.

Voor tegels geldt hetzelfde. Het is vaak mooi om tegels met verschillende – complementaire – kleuren te gebruiken en om daar een structuur in te brengen. Kleinere tegels gebruiken is zeker een aanrader, maar beperk je niet tot de klassieke vierkante uitvoeringen. Met langwerpige tegels kan je prachtige patronen creëren.

4. Hangtoilet of staande toilet?

Is je ruimte echt beperkt? Dan kan een hangend toilet, waarbij de spoelbak in de muur ingebouwd wordt, meer plaats creëren. Wil je gaan voor de klassieke look, dan kan een toilet met bak uiteraard ook.

Foto: Hebbes

5. Lectuur

Het kan prettig zijn om iets te kunnen lezen tijdens het toiletbezoek. Met een magazinerekje aan de muur naast je toilet kan je het nuttige aan het aangename koppelen. Zorg er wel voor dat je af en toe je selectie vernieuwt: oude magazines leest toch niemand meer, en een slordige stapel boekjes die alleen maar blijft groeien, is geen aanwinst voor je kleinste kamertje.

6. Lavabo

Een toilet zonder lavabo komt niet hygiënisch over. We raden dan ook aan om een lavabo te installeren. De toe- en afvoer van water zijn immers aanwezig in de ruimte. Hou je lavabo klein en zorg voor voldoende zeep en een handdoekje.

Meer lezen over je toilet? Dan zijn er deze 6 toilethacks die je nog niet wist!

Auteur: SDC

Share.