Vergeet verf: pimp je muur met 3D-tegels

Share.

Ben je uitgekeken op je behangpapier of geschilderde muren? Tijd voor verandering! Ga eens aan de slag met 3D-tegels als wandbekleding. Deze zogenaamde reliëftegels komen in alle kleuren en geuren. Zo creëer je een unieke interieurstijl! Benieuwd naar het resultaat?

3D-tegels, say what?

Nee, je hoeft geen 3D-bril op te zetten om zo naar je muren te staren. 3D-tegels zijn echte decoratietegels om op de wand  te bevestigen en ze geven dankzij hun structuur een bepaald reliëf aan de muur. Erg trendy en stijlvol! De tegels hebben speciale vormen, zoals geometrische structuren, diamantvormen of golven. Zo kun je leuke effecten en sferen creëren, zeker wanneer je hierop stijlvolle sfeerverlichting projecteert. Dan wordt het 3D-patroon extra geaccentueerd met het schaduweffect. Knap!

Naast de structuren die je ermee tevoorschijn tovert, kunnen de tegels ook een bepaalde look aan de ruimte geven. Zo heb je 3D-tegels met een textiel, een houten, een stenen, een marmeren of een design look (zelfs in verschillende kleuren). Keuze genoeg dus! De stijl die je kiest hangt uiteraard af van de combinatie met de andere materialen in de ruimte. Combineer bijvoorbeeld mooie witte keramische design tegels met een warme houten vloer.

Foto: atlasconcorde.com

Graag wat inspiratie? Neem een kijkje naar de collectie van Atlas Concorde 3D Wall Design keramische tegels.  Deze tegels kun je in verschillende ruimtes gebruiken.

Waar te gebruiken?

3D-tegels kunnen goed wat vocht aan en zijn dus ideaal als wandbekleding in de badkamer en toilet. Je kunt bijvoorbeeld een accentmuur maken, door slechts één wand met 3D-tegels te bekleden. Het geeft de ruimte meteen een luxueuze uitstraling, alsof je je in een kuuroord of een badkamer van een hotel waant. Ga voor extra rust met een natuursteenlook of kies net voor bling bling met een aluminiumeffect. Alles kan!

Laat je daarnaast vooral niet tegenhouden om ze ook te gebruiken in de keuken achter het fornuis of in je slaapkamer. Bijvoorbeeld als accentmuur waartegen het bed staat. Ook in de hal of keuken passen ze perfect. Bovendien zijn er ook verschillende bedrijven die reliëftegels gebruiken om het kantoor extra aan te kleden. Denk maar een vergaderzaal of eethoek die hierdoor meteen een leuk sfeertje krijgt.

Foto: atlasconcorde.com

3 Grote voordelen:

  1. Een tegel is altijd gemakkelijker te reiningen dan behangpapier of een geverfde muur. Even met een natte doek erover en klaar! Erg praktisch dus. Terwijl je op behang minder kunt liggen wrijven en verf niet altijd waterbestendig is.
  2. Een 3D-tegel is waterbestendig en kun je daarom perfect gebruiken in vochtige ruimtes.
  3. Tegels zijn een degelijk materiaal en kunnen dus heel wat stootjes aan. Ze zijn erg bestendig tegen krassen en vlekken (ideaal voor in de keuken). Daarnaast hebben ze een lange levensduur. De keerzijde hiervan is dat je ze minder snel kunt vervangen dan je geschilderd kleurtje op de muur.

Foto: atlasconcorde.com

Waar te koop?

3D-Tegels vind je al bij veel tegelspeciaalzaken of ga zelf aan de slag en koop je tegels online. Bijvoorbeeld bij vidaxl.be. Je krijgt er meteen een filmpje bij van hoe ze te installeren.

Auteur: KCL
Foto: atlasconcorde.com

Share.