Zalig: deze caravan kan je ook gebruiken als boot!

Share.

Stel, je rijdt met een mobilhome richting de kust, draait de zeedijk op en vlamt ook het strand op. Stopt het daar? Neen, helemaal niet! Met deze caravan rijd je ook zo de zee in.

Een verrassing van jewelste! Met deze mobilhome ga je immers niet enkel de baan op. Je kan er ook mee op de rivier, het kanaal of misschien zelfs de zee. Dit amfibievoertuig werd gemaakt door het Duitse Caravanboat en luistert naar de naam Departure One. Met een lengte van maar liefst 9 meter, rust ze op een trailer en bestaat ze uit een aluminium romp die resistent is tegen zeewater.

In de mobilhome kunnen vier mensen slapen. Een kleine douche en lavabo liggen achter de slaapruimte. In de grote kast kunnen kleding en andere materialen worden opgeslagen. De keuken omvat een spoelbak, microgolfoven, koelkast, kookplaat en opbergkastjes. In de ruime woonkamer zijn nog meer slaapmogelijkheden en kastjes. Led-verlichting zorgt voor meer sfeer en het comfort van thuis.

Een plaatsje dat je normaal niet vindt in een mobilhome? Een stuur voor de boot. Deze is uiteraard vooraan de mobilhome geïnstalleerd en kijkt via de grote plexiglazen ramen naar buiten. In hetzelfde raam vind je ook een deurraam, om gemakkelijk naar binnen en buiten te gaan. Het overvloedige glas dat gebruikt werd, doet het ook echt als een boot aanvoelen. Net zoals het dakterras, inclusief zeteltjes en zonnepanelen.

Met de handige achteruitkijkcamera is het voertuig ook op de weg perfect te manoeuvreren. De Departure One komt in verschillende kleuropties, met een startprijs van 57.000 euro. Wat denk je, koopje?

Auteur: PJG
Bron: Curbed

Share.