5 goedkope interieurtrends voor Halloween

Share.

We zijn oktober, dus is het tijd om ons voor te bereiden op het meest angstaanjagende feest van het jaar: Halloween! En hoewel de trend niet altijd de grote massa bereikt, is het voor velen wel het ideale excuus om de woning om te toveren tot griezelig spookhol of pompoenparadijs!

1. Versieringen

Goed nieuws voor de fans van staal en beton! Na een jaartje in de kast te liggen kan je de twee knappe materialen terug bovenhalen. Zo is komende Halloween ideaal om deze elementen aan te brengen in je interieur. Van betonnen pompoenen tot zwart keramische kandelaars, alles kan. Ook valse grafzerken, vleermuisjes, zwarte katten én spinnenwebben passen perfect in je interieur! En voor feestjes altijd een grote meerwaarde.

2. Hoera, pompoen!

Rond deze tijd van het jaar veranderen de meeste bladeren van kleur en gaan ze richting bruin of oranje… Net zoals een pompoen. En als er nu één seizoen is waar de pompoen de kookpotten en bijgevolg heel het interieur mag domineren, dan moet het wel de herfst en Halloween zijn. Haal de pompoenen in huis en bewerk ze eventueel met een kleurtje of snij er figuren uit. Kerf je hem helemaal uit om er lichtjes in te plaatsen, dan kan je het vruchtvlees gebruiken voor een pompoentaartje, soep of pakweg bij een lekkere risotto.

3. Griezelplantjes

Iedereen houdt van wat groen in het interieur. Nu het seizoen is aangebroken dat alles buiten stilaan zijn glans verliest, is het tijd om al wat moois is in huis te halen. Naast de vele verschillende plantjes, kunnen ook de bloempotjes speciaal zijn. Zo bestaan er ook in de vorm van een doodskopje! Griezelig, maar ook misschien schattig. 😉

4. Aan tafel!

Als je met Halloween een feestje plant, kan je je laten inspireren door onderstaande foto’s. Van spooktaculaire tot stijlvolle tafels, tot subtiele decoraties aan de eettafel zoals kaarsen, glazen en servetten. Met veel zwart, goud en oranje creëer je de meest waanzinnige tafel voor een lekkere maaltijd… met pompoen? 😉 Zo’n tafel is daarnaast de mogelijkheid om een waar ‘moorddiner’ te organiseren. 6 mensen aan tafel en één iemand is de moordenaar, maar wie? Met enkele tips aan tafel kom je zo bij de dader, plezier verzekerd in een leuke setting.

5. En toen… was er licht

Of niet! Want Halloween kan best wel een donker randje gebruiken. Wil je toch nog iets kunnen zien, dan zijn van die typische lampionnetjes een goed idee! Ook lantaarns en uitgekerfde pompoenen passen naadloos in het thema. En die doodskop die je hebt gebruikt om een plantje in te bewaren, kan je ook perfect gebruiken als kaarshouder!

Heb jij nog tips? Deel ze zeker hieronder! 

Share.