De 5 duurste steden in Europa om een woning te kopen

Share.

De woningprijzen stijgen jaar na jaar zienderogen, waardoor menig Belg zich wellicht al heeft afgevraagd of verhuizen dé oplossing is. Maar is het wel goedkoper in het buitenland, of is het gras toch groener in ons land? Wij lijsten het voor je op!

We tellen in ons lijstje af van 5 naar 1, met de allerduurste stad onderaan de lijst. De cijfers, samengesteld door de Check in Price, werden gebaseerd op een gemiddeld appartement (100 m²) in de hoofdstad van het Europese land en zijn uitgedrukt in euro per vierkante meter.

5. Wenen, Oostenrijk

De top vijf openen we in het mooie Oostenrijk, waarbij we terecht komen in Wenen. Daar tel je voor een gemiddeld appartement in de stad al snel 655.000 euro neer, wat neerkomt op 6.550 euro per m². Daar kan je alvast veel Wiener schnitzels van eten.

4. Stockholm, Zweden

We reizen verder richting Scandinavië, waar het Zweedse Stockholm nipt de vierde stek inneemt. Voor een appartementje in de hoofdstad betaal je al snel 663.600 euro (6.630 per m²)! Het nadeel is dat je dan nog geen inboedel hebt, maar de IKEA-winkel op de hoek helpt jou daar vast wel bij!

3. Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg

Iets dichter bij huis vinden we Luxemburg. Neen, niet onze meest Zuidelijke provincie. Wel dat piepkleine landje dat daar ook ergens aanhangt. De hoofdstad -ook Luxemburg- is een historische parel die een citytripje waard is. En hoe het daar maar bij, want wonen lijkt er onbetaalbaar. De prijzen van een gemiddelde woning van 100 m² woonoppervlakte gaan al snel naar de 8.200 euro per m², ofwel 820.000 euro.

2. Parijs, Frankrijk

Aha, de stad van de liefde! Maar de liefde is niet wederzijds met de woningprijzen in de Franse hoofdstad. In Parijs willen we dus gerust vertoeven, maar 916.000 euro (91.600 euro per m²) neertellen voor een gemiddeld appartement lijkt ons net iets te veel van het goede.

1. Londen, Verenigd Koninkrijk

Geen verrassing, daar over het kanaal. Londen staat al decennia lang gekend om zijn exuberante woningprijzen en ook deze lijst maakt dat meer dan duidelijk, want het is de enige hoofdstad waar je meer dan een miljoen euro moet neertellen om een gemiddeld appartement te kunnen kopen. Prijskaartje? 1.180.000 euro, ofwel 11.800 euro per m²! Er is echter speculaties dat de prijzen omwille van de Brexit kunnen dalen, maar dat is echter nog koffiedik kijken.

Mocht je dus denken dat het in ons land onmogelijk is geworden om te wonen, dan heb je bovenstaand alvast vijf hoofdsteden waar de prijzen al helemaal de pan uit swingen. Brussel staat pas op plaats 13, met 3.366 euro per m² of 336.600 euro voor een gemiddeld appartement. Daarmee laat onze hoofdstad naast vijf bovenstaanden ook onder andere Berlijn, Amsterdam en Madrid voorgaan. De goedkoopste hoofdstad volgens Checkinprice.com is overigens Sofia, met 1.066 euro per m², ofwel 106.600 euro.

Bron: Check In Price

Share.

Leave A Reply