Ikea en toch uniek? Het kan!

Share.

Ha, Ikea. Gemakkelijk, modern, goedkoop. Maar het probleem is: iedereen lijkt er te kopen. De kans bestaat altijd dat je buurman of beste vriendin net hetzelfde nachtkastje heeft gekocht als jij. En dat vinden we natuurlijk niet leuk. Maar daar valt een mouw aan te passen: met één of meerdere kleine aanpassingen, maak jij van jouw Ikea-aankoop een gemakkelijk, modern, goedkoop EN uniek stuk. We geven alvast het goede voorbeeld met 20 originele Ikea “hacks”.

 1. Een standaard Ikea Malm bed in de slaapkamer? Geef een houten look aan het hoofdeinde met de grote stickers van Stikwood.
 1. De poefen van Ikea zijn er in tal van vormen. Bedek hen met een stofje met een tribal print voor een nieuwe dimensie in je woonkamer!
 1. Wijnliefhebber? Dan heb je ongetwijfeld nog wel enkele lege kistjes staan. Misschien kan je er ook wel de laden van een de roltafel mee ombouwen!
 1. Een ligstoel van leer hoeft niet duur te zijn! Vervang het standaardzeil van deze Ikea strandstoel met een doek van leer, en je bent gesteld!
 1. Beetje verf of behangpapier op je BEKVÄM opstapje, en je hebt meteen weer een nieuw hip element in de keuken.
 1. Met een beetje ijzerwerk, maak je van de Hemnes ladekastjes zo weer een klassiek nachtkastje….
 1. … of verf het spotgoedkope RAST nachtkastje in een hippe kleur.
 1. Een Ikea laptoptafel gebruiken als dranktafeltje? Waarom niet?!
 1. Omgekeerd kan je natuurlijk ook een bureau maken van een kastje

 

 

 1. De Dalfred barkruk is standaard in het zwart. Mag het in jouw bar graag iets moderner?
  Een beetje verfspray in metaalkleur kan wonderen doen!
 1. Dus de verlichting mag wat duurder lijken, maar vooral niet te veel kosten? Verfspray in koperkleur is opnieuw je beste vriend!
 1. Wanneer je al je geld al uitgegeven hebt aan juwelen en er geen budget meer over is voor een juwelenkistje, dan bieden doodeenvoudige Ribba kadertjes misschien wel een oplossing!
 1. De Vittsjö opbergkast een beetje te donker in je interieur? Een beetje behangpapier in marmermotief en –uiteraard- gouden verfspray fleuren hem zo op!
 1. Opnieuw in de categorie: het mag chic zijn, maar niet te duur graag… Een opgewaardeerd Ingo tafeltje!
 1. Als het écht low budget moet… Check dan zeker deze lamp, gemaakt van een Ikea soepbord
 1. Bladgoud maakt alles mooier… En al zeker standaard Ikea bureautafels.
 1. Per ongeluk zo’n Lack salontafeltje te veel gekocht? Je moet ze toch in elkaar schroeven, maak er dus gewoon een wandrek van!
 1. Of zet twee Lack salontafeltjes gewoon op elkaar, ergens in een hoekje ofzo.
 1. Het Selje nachtkastje is qua design al wat moderner dan gewoonlijk bij Ikea. Verf hem in een aantal kleuren die passen in je interieur en je hebt er een geweldig hip nachtkastje bij!
 1. De beste hebben we misschien wel voor het laatste gehouden. Vergeet een dure badkamer, kijk eens hoe ver je al komt met een Rast ladekast als wastafel en een slakom als lavabo!

Bron

Auteur: PJG

Share.

1 Comment

 1. Pingback: Ikea Keuken Wedstrijd – tuinideeen.top

Leave A Reply