Zo maak je een ideaal werkhoekje, alleen voor jou!

Share.

Wil jij ook graag zo’n hoekje waar je volledig je ding kan doen? Zo’n plek waar je rustig wat kan werken of je hobby uitoefenen en waar niemand anders mag zitten? Ergens in de hoek van de woonkamer, de eetkamer of misschien op de slaapkamer? Tof! Wij bezorgen je graag wat inspiratie om er een perfecte plek van te maken.

Of je nu overdag of ’s nachts zal werken: zorg steeds voor het nodige licht. Een plekje naast het raam is al ideaal om volop van het daglicht te kunnen profiteren en genieten. Maar een bureaulampje kan altijd handig zijn. Niet alleen ’s avonds, maar ook op een wat grijzere dag.

Werk je op een computer, zorg dan dat er zeker voldoende ruimte is. Niet alleen voor die computer. Evengoed wat plek om nog wat te kunnen noteren, een kop koffie of thee te kunnen zetten, boeken of wat dan ook.

Soms kan je ook al eens op zoek zijn naar inspiratie en is het goed om via een andere invalshoek de creativiteit weer aan te zwengelen. Zorg ervoor dat je dus wat inspiratiemateriaal binnen handbereik hebt.

Wat je ook doet in dat werkhoekje: zorg ervoor dat je alles wat daarvoor nodig is, ook in de buurt ligt én op zo’n manier dat je spontaan zin krijgt om eraan te beginnen.

Gemakkelijk zitten is ook belangrijk. Te lang zitten is op zich ook niet gezond, maar als het dan moet dan kan je dat best op een goede stoel doen of ervoor zorgen dat je comfortabel kan zitten terwijl je bezig bent. En niet alleen die stoel is van belang. Ook het werkvlak zelf moet natuurlijk goed en stevig zijn.

Ga je zo’n werkhoekje inrichten, tracht het dan qua stijl te laten aansluiten bij de rest van de kamer of ruimte en zo één geheel vormt met de rest in plaats van er totaal niet bij te passen. Dat zal al snel gaan storen en rommelig tonen.

Auteur: HS – Bron: Apartment Therapy

 

Share.