9 knusse decoratietips voor deze herfst

Share.

Gezellig onder een dekentje. Genieten van de warmte, terwijl het buiten alleen maar kouder wordt. Zalig! Kan je nog meer gezelligheid aan? Kijk dan naar deze 9 knusse decoratietips die je zelf gemakkelijk toepast.

1. Verlichting

De dagen worden korter, en dan heb je correcte verlichting nodig. Gebruik heldere verlichting waar het nodig is, zoals in je keuken, eetkamer, hal en badkamer. Andere ruimtes kan je multifunctioneel maken door een mix van heldere en sfeervolle verlichting te gebruiken, zoals in je woonkamer en je ontspanningsruimte. In andere ruimtes plaats je dan weer enkel sfeerverlichting, zoals in je slaapkamer.

2. Kussens op eetstoelen

In de herfst mag het achterwerk weleens ontspannen. Leg daarom kussens op je eetstoelen voor een comfortabel gevoel. Let er wel op dat je ze gemakkelijk kunt afwassen. Warme chocolademelk en veenbessensaus kunnen hardnekkig zijn.

3. Gebruik donkere kleuren

Donkere kleuren geven een gezellige sfeer. Gebruik donkerbruin, donkerblauw of bordeaux op je muren om je ruimte een gezellig accent te geven.

4. Een loungestoel in de badkamer

Geef met een loungestoel extra stijl aan je badkamer. Zo creëer je er meer rust. Het is extra gezellig en het geeft de indruk dat je badkamer een echte spa is.

5. Maak een gezellige leeshoek

Een spannend boek lezen, terwijl de regen langs het raam naar beneden sijpelt. Het is best gezellig. Maak daarom een hoek die uitsluitend bestemd is om te lezen. Maak het extra gezellig met een comfortabele zetel en een mooie leeslamp.

6. Vintage details

Hergebruik oude elementen. Antieken meubels en oude vazen, schalen, grammofoonspelers en flessen geven je woning meer karakter. Maak er echter geen museum van en beperk het aantal stukken. Je geeft je woning een echte upgrade met enkele dure, prachtige stukken. Niet met een hele hoop ‘rommel’.

7. Een vuurkorf in de tuin

Buiten mag het ook gezellig zijn. Nodig je vrienden uit voor een herfstwandeling in je buurt? Maak dan een vuurkorf in je tuin om na de wandeling lekker op te warmen.

8. Decoreer je pompoenen

Dit is veel beter dan pompoensoep en is een echte meerwaarde in je woning tijdens de herfst. Gebruik herfstbladeren die je raapt in je tuin of in het park. Beschilder je pompoenen met witte verf, en gebruik een lijm op waterbasis om je bladeren op je pompoen te kleven. Of je kan ook patronen op je pompoenen schilderen. Gegarandeerd een indrukwekkend effect.

9. Voeg natuurlijke elementen toe

Decoreer je woning met enkele mooie takken van appelbomen, pompoenen (uiteraard) en dennenappels. Het leven is zoveel mooier als je de natuur in huis haalt.

Share.