8 zaken die je niet mag doen als je verhuist

Share.

Verhuizen is geen klein bier. Een weloverwogen keuze en een wellicht belangrijke stap in je leven. Dan wil je dat alles dus volgens plan loopt en bijgevolg is het mooi meegenomen wanneer je volgende foutjes kan vermijden.

1. Improviseren

En vooral wanneer je een verhuisfirma contacteert en je budget vastlegt. Op die manier vermijd je onaangename verrassingen en nutteloze kosten. Gebruik onze checklist zodat je niets vergeet bij het plannen van je verhuis.

2. Kasten demonteren

Want je hebt uiteraard de plannetjes van die typische Zweedse meubelzaken niet meer. Het is al niet eenvoudig om een kast te monteren met een plan, laat staan zonder… Verhuis je kasten gewoon in zijn geheel. Het verplaatsen kan misschien wel vloeken worden, maar je moet ze sowieso niet meer in elkaar steken.

3. Je planten vergeten

Planten nemen veel plaats in en zijn broos. Je stopt ze dus best niet in dozen. De eenvoudigste oplossing, vooral wanneer je ver gaat verhuizen: schenk ze aan je buren. Of plant ze in onbreekbare en daardoor minder zware potten. Opgepast: sommige verhuisfirma’s weigeren om planten te verhuizen. Het is dus belangrijk dat je hiernaar informeert.

4. Parkeerplaats voor de verhuiswagen vergeten

Hopen dat er op de dag van de verhuizing een parkeerplaats voor de deur beschikbaar is voor de verhuiswagen is een mooie wens. Vraag een plaats aan bij de gemeente of tref een regeling met je buren. Op die manier kun je hen tevens verwittigen dat ze die zaterdag vanaf 7 uur weleens gewekt kunnen worden door lawaai …

5. Op de dag van de verhuis de diepvries leegmaken

Vermijd dat je voedingswaren moet weggooien en leg vanaf een week voor de verhuis niets meer bij in je diepvries. Eet de periode voordat je verhuist de diepvries leeg of schenk de inhoud aan liefdadigheidsorganisaties. Het is immers niet het moment om voor de ogen van de verhuizers aan de slag te gaan met een haardroger.

6. Een appartement of huis rommelig achterlaten

Dat staat écht niet. Je hebt de woning (meestal) proper gekregen, laat ze dan ook proper achter. Als je er de middelen voor hebt, kun je met de eigenaar een bedrag voor de schoonmaak afspreken. Vermijd ook om dingen achter te laten die je niet meer nodig hebt. Anticipeer hierop en organiseer een garageverkoop, schenk ze weg of breng ze naar een kringloopwinkel.

7. Eerst de dozen in de vrachtwagen zetten

Dit is een verkeerde reflex, ook al lijkt het logisch om dozen die perfect op elkaar passen op elkaar te stapelen. Wanneer je daarna de koelkast of de sofa in de vrachtwagen moet laden, zal je snel anders denken … Eerst dus de grote meubels of installaties, dan de kartonnen dozen!

8. Verhuizen op drukke dagen

De zomermaanden en de weekends zijn de drukste momenten om te verhuizen. Je zult in die periodes dan ook moeilijker een verhuizer vinden en de prijzen kunnen hoger liggen. Bovendien loop je tijdens de zomervakantie ook het risico dat er minder vrienden zijn om je te helpen … Nu zou bijvoorbeeld erg goed zijn!

Nog een laatste opmerking: vergeet niet om je werkgever te verwittigen dat je gaat verhuizen. Hij kan je misschien een of twee dagen klein verlet geven als dit voorzien is in je CAO …

Share.