Zo hou je een verhuis goedkoop!

Share.

Verhuizen, het klinkt simpel: al je spullen van punt A naar punt B verplaatsen. Het is inderdaad geen kernfysica, maar toch zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt. Wil je niet te veel geld uitgeven bij je verhuis? Met deze tips ben je zeker dat je je verhuis zo goedkoop mogelijk houdt.

1. Plan je verhuis slim

Lange weekends zijn ideaal om een verhuis in te plannen. Zo hoef je geen kostbare vakantiedagen op te geven. Als dat niet lukt, kan je je verhuis eventueel spreiden over 2 weekends.

2. Gooi die rommel weg

Een verhuis is de ideale gelegenheid om voor eens en voor altijd komaf te maken met al die spullen die je toch niet gebruikt. Verhuis enkel zaken die je echt zal gebruiken in je nieuwe woning en ga met de rest naar de kringloopwinkel of het containerpark. Zo moet je minder verhuizen, en bespaar je heel wat energie en tijd. Er geld mee verdienen? Dat kan door je spullen – of een deel ervan – te verkopen op één van de vele rommelmarkten in je buurt.

3. Laat je vrienden helpen

Je vrienden zijn de beste gratis werkkrachten. Maar let op: het blijven vrienden, ze zijn niet je slaafjes. En zoals met alles in het leven: voor wat hoort wat. Maak de verhuis een leuke ervaring voor iedereen. Afsluiten kan je bijvoorbeeld doen met een gezellige barbecue.

4. Ga op zoek naar gratis dozen

Verhuisdozen kopen? Ben je gek? Weet je hoeveel dozen op jou liggen te wachten? Op je werk, in de supermarkt, in je vriendenkring. Overal wordt je omgeven door gratis dozen.

5. Pak alles op voorhand in

Time is money, vooral als je een verhuiswagen huurt. Pak daarom op voorhand alles in en sorteer je dozen. Op die manier werk je op verhuisdag gestructureerd en snel. Je bespaart dus geld omdat je de verhuiswagen minder lang moet huren.

6. Verpak slim

Maak een onderscheid tussen breekbare en ultra-breekbare spullen. Sommige dingen moet je echt met de meeste zorg behandelen, en dus ook goed inpakken. Denk goed na over verpakkingsmateriaal, en probeer het zo goedkoop mogelijk te houden. Hou dus een tijdje voor de verhuis al je kranten, oude dekens en kussenslopen bij.

7. Vraag verkeerssignalisatie aan

Het is niet alleen handig om een vrije plaats te hebben voor je nieuwe deur, het is ook leuk om niet al op je eerste dag in je nieuwe straat een parkeerboete te ontvangen. Bij elke gemeente kan je een verkeerssignalisatie aanvragen, waarmee je de plaats voor je woning reserveert en afbakent.

8. Verander je adres, overal

Maak een lijst van organisaties en bedrijven die je nieuwe adres nodig hebben. Laat aan elke organisatie weten wat je nieuw adres is. Tegenwoordig kan je dit vaak online doen. Doe dit zeker, zodat je je facturen tijdig kan betalen. Zonder extra kosten dus. Natuurlijk mag je de dienst bevolking van je nieuwe gemeente niet vergeten.

Tip: laat een tijdje al je post doorsturen van je oud naar je nieuw adres. Zo verlies je geen enkele correspondentie.

Besluit

Verhuizen, het is een heel gedoe. Gebruik bovenstaande tips om na je verhuis lekker te genieten van je nieuwe woning en een bankrekening die niet volledig geplunderd is.

Share.