Twijfel je om te verhuizen? Stel jezelf dan deze 6 vragen

Share.

Op zoek gaan naar een nieuw stekje, dat is iets wat we allemaal wel hebben overwogen. Maar wanneer is het ideale moment om toch te verhuizen? Stel jezelf dan deze 6 prangende vragen om zeker te zijn of je best kan verhuizen, of niet!

1. Kan je iets aan je woning veranderen?

Er zijn heel wat manieren om het interieur van je woning een boost te geven, maar uiteraard is dat niet alles. Zeker wanneer je in een huurwoning woont, kan je niet zomaar alles veranderen. Van een erg verouderde keuken, tot vreselijk licht en een piepkleine badkamer: je kan het zo mooi mogelijk aankleden, maar door een fris laagje verf aan de muur, zal je je misschien niet beter voelen. Of nog erger: je bent niet echt vier handen op één buik met je buren. Een reden om misschien nieuwe oorden op te zoeken.

2. Is je woning te klein voor je (toekomstige) gezin?

Vaak is verhuizen wel positief. Een nieuwe start bijvoorbeeld, of je gezinnetje dat over een negental maanden net iets groter wordt. En neen, dan denken we niet meteen aan een nieuw huisdier. Bevat je woning momenteel 2 slaapkamers, maar is je tweede kindje op komst? Dan hoeven we niet te rekenen wanneer we vertellen dat je dan een extra kamer nodig hebt. Tijd om een ruimere stek te zoeken!

3. Ben je ontevreden met je huisbaas?

Wie ergens een huis of appartement huurt, kan het weleens meegemaakt hebben. Er zijn problemen in je huurwoning en je laat dit weten aan je huisbaas, maar na enkele weken is er nog niets veranderd. In een appartement kan dat bijvoorbeeld een lift zijn die al een tijdje defect is, met vruchteloze pogingen om je huisbaas de herstellingsdienst te laten contacteren. Raakt je geduld op? Geen paniek, een oplossing ligt binnen handbereik!

4. Ben je het pendelen beu?

Heel wat onder ons zijn op pendelen aangewezen, maar woon je erg ver van je werk of is je verbinding geen pretje? Dan is het hoog tijd om te verhuizen. “Koop dan een wagen”, is een ‘gemakkelijke’ (en niet ecologische) oplossing, maar je staat ook lang genoeg in de file op weg naar je werk. Een huisje dichterbij het werk zoeken is dan de oplossing!

5. Ben je op zoek naar een andere omgeving?

Terwijl heel wat mensen hun tijd en energie steken in het zoeken naar het perfecte appartement, zijn er evenveel huizenjagers die – naast een nieuwe woning – een betere buurt zoeken. De ideale woning vinden is ieders droom, maar wat als je je niet veilig of welkom voelt in de buurt? Lijst even op wat jij belangrijk vindt in de buurt waarin je wil wonen en start die zoektocht naar een nieuwe plek.

6. Heb je nood aan verandering?

Hoewel je perfect gelukkig bent in het huisje of appartement waarin je woont, is het toch misschien tijd om de verhuisdozen van onder het stof te halen. Zo kan het zijn dat je misschien je woning een sleur vindt en je liever je energie haalt uit een nieuwe start. Er zijn heel wat diverse redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe woonst en met volle enthousiasme de huizenjacht starten, is de eerste stap naar een nieuw begin!

Heb jij ‘ja’ geantwoord op één of meerdere vragen? Dan ga je best op zoek naar een nieuwe woonst. Of gewoon ‘immospotten‘ kan sowieso geen kwaad.

Meer lezen?

Share.