10 dingen die het vaakst stuk gaan tijdens een verhuis

Share.

Verhuizen is altijd een stressvolle periode. Je vraagt je af hoe alles heelhuids in je nieuwe huis of appartement geraakt. En dat dat geen sinecure is, bewijst deze lijst. Deze 10 zaken gaan het vaakst stuk wanneer je verhuist.

Maar hey, geen nood! Het begint bij alles in dozen steken met de nodige voorzichtigheid. Je probeert alles in perfecte staat op een nieuwe locatie te krijgen en we gaan je daar dan ook meteen mee helpen! ūüėČ

1. Glazen

Het mag geen verrassing zijn dat (wijn)glazen bovenaan de lijst staan. En toch, het meest fragiele element uit je keuken kan perfect op zijn bestemming geraken.

Hoe beschermen: Een simpele kartonnen doos is vaak onvoldoende stevig om fragiele zaken te vervoeren. Kies daarom voor een verstevigde doos met tape of een plastieken opbergdoos die de meeste schokken kan weren. Vul deze met watten en/of krantenpapier. Ook je glazen wikkel je best met enkele lagen papier in als een burrito. Plaats ze dan verticaal in de doos en vul deze verder op met resterende watten of krantenpapier.

2. Borden

Hetzelfde verhaal eigenlijk met de borden. Deze gaan vaak stuk door een verkeerde stapeling in de doos. Als je verhuist, schud dan even met de doos. Hoor je de borden kletteren, dan kan je ze best er even uithalen om het volgende te doen.

Hoe beschermen: Elk bord kan je best apart en veelvuldig inwikkelen in krantenpapier alvorens je ze verticaal stapelt in eenzelfde doos als bij de glazen. (dus zoals in een afwasmachine). Gebruik net zoals hierboven een zo stevig mogelijke doos of extra tape. Je wil namelijk niet dat ze doorscheurt.

Borden

3. Kunst

Als het geen financi√ęle waarde heeft, dan heeft het kunstwerkje wellicht emotionele waarde. Ervoor zorgen dat het veilig op zijn bestemming komt, is dus een must. En laat dat -door zijn plekje in de top 3- niet zo vaak het geval zijn.

Hoe beschermen: Voor schilderijen zijn speciale dozen ontworpen die wel tegen een stootje kunnen. Ook beeldhouwwerken kunnen best in een doos worden gestoken die verstevigt met tape en opvult met papier of watjes. Het allerbeste is om rond het kunstwerk nog noppenfolie (je weet wel, bubbeltjesplastic) te doen, op voorwaarde dat je ze zelf niet popt uiteraard.

4. Lampen

Ze zijn meestal niet het gemakkelijkste om te vervoeren. Ofwel hebben grote staanlampen een moeilijke vorm, ofwel breken de glazen van je gloeilampen.

Hoe beschermen:

Opnieuw kan je hier werken met noppenfolie om alles uitgebreid te bedekken. De lampjes zelf kan je gerust inpakken met papier en opbergen in een doos die tegen een stootje kan. Let wel; hier liefst geen krantenpapier gebruiken. De inkt zou weleens kunnen afgaan op de lamp.

lampen

5. Poetsmiddelen

Niets erger dan uitgelopen vloeistof in je verhuisdoos. Als het dan nog eens schadelijke reinigingsmiddelen zijn, kan dat weleens zorgen voor schade.

Hoe beschermen: Neem een stevige -bij voorkeur plastieken- opbergdoos die je enkel gebruik voor deze poetsmiddelen. Draai alle doppen eraf en dek de opening af met plastic folie. Draai nadien alle doppen er terug op.

6. Drank

Ook sommige flessen drank hebben de verhuis niet overleefd, met alle plekken en geurhinder tot gevolg.

Hoe beschermen: Gebruik opnieuw een stevige doos die je apart gebruikt voor deze flessen. Sommigen kan je ook bij de drankhandel halen. Draai alle doppen goed aan en verstevig desnoods met een stukje tape. Schrik om kletterende flessen te vervoeren? Leg dan voldoende noppenfolie of krantenpapier tussen de flessen.

drankflessen

7. Spiegels

De grootste fout die men maakt tijdens het verhuizen van een spiegel is ze verpakken zonder noppenfolie. Is de spiegelwand niet bedekt? Wees dan maar zeker dat je een gebarsten spiegel krijgt.

Hoe beschermen:¬†Gebruiken een vlakke doos die je enkel gebruikt om je spiegel mee te vervoeren. Verpak je spiegel vervolgens in noppenfolie en tape deze goed af, net zoals de doos. Die extra stevigheid kun je het best. En oh ja, leg je spiegel niet onderaan de laadwagen, want noppenfolie houdt het gewicht van de kast die je er dan opzet ook niet tegen…

8.¬†Foto’s

Foto’s en vooral de tientallen lijstjes. Ze geraken gemakkelijk kapot tijdens het verhuizen. Vooral de glaasjes in de lijsten krijgen gemakkelijk een barstje mee.

Hoe beschermen: Net zoals alles met glas, kan je deze best inpakken met heel wat krantenpapier of noppenfolie. Je kan er niet voorzichtig mee zijn. Pak ook elke lijst apart in, zo voorkom je ook schade aan de lijsten door het schuren.

fotolijsten

9. Elektronica

Elektronica raakt vooral beschadigd omdat men ze tijdens het verhuizen allemaal in één grote doos gooit. Door de schokken kan er schade ontstaan.

Hoe beschermen: In een ideale wereld vervoer je ze best gewoon in de originele doos. Is dat niet mogelijk? Dan doe een gewone doos vaak wat het moet doen. Desnoods kan je de elektronica zelf nog apart inpakken met noppenfolie of krantenpapier alvorens je ze in de doos steekt. Om ze tijdens het vervoeren extra te beschermen kan je ook grote kussen tussen bijvoorbeeld je desktop en je televisie steken.

10. Boeken

Boeken kunnen tegen een stootje, toch? Maar de vele deuken of ezelsoren kan je ook tijdens het verhuizen krijgen.

Hoe beschermen: Gebruik een gewone (plastieken) doos waarbij de bodem verstevigt met tape. Plaats de meest zware boeken onderaan en per laag kan je gebruik maken van gewone keukenrol. Deze zorgt ervoor dat twee boeken die op elkaar liggen niet schuren. Stapel zo tot de paperbacks en stationromannetjes bovenaan liggen. Plak nadien dicht (tegen het stof).

Boeken

Plak overal een stickertje op. Zo weet je meteen waar de doos terecht moet komen bij het uitladen!

Welke spullen kunnen tijdens jouw verhuis ook weleens breken?

Bron: Redfin

Share.

Leave A Reply