6 handige tips voor je toilet die je nog niet wist

Share.

Het toilet en de badkamer zijn wellicht de meest gebruikte ruimtes in je woning. Daarom is het ook belangrijk dat het van tijd tot tijd de nodige aandacht krijgt. Een goed onderhoud is nodig, maar kost vaak heel wat tijd en moeite. Maar dat kan verleden tijd zijn! Want deze 6 handige tips zorgen ervoor dat je op een simpele manier meer haalt uit je toilet.

#1 Een verstopping is zo weg

Een verstopt toilet kan gebeuren en komt veel vaker voor dan je denkt. Vooral een wc waar de doorspoeldruk vrij laag ligt, heeft meer moeite om de nodige zaken op een correcte manier door te spoelen. Zit je met een verstopping, dan zijn er bepaalde trucs die dat kunnen oplossen. En als je geen fan bent van een traditionele ontstopper, dan kan je met heet water en afwasmiddel al een heel eind komen. Spuit eerst een hoeveelheid van je afwasmiddel in het toiletwater en giet er kokend water over heen. Spoel nadien door en dan zou de verstopping moeten verdwijnen. Herhaal nog eens voor een optimaal resultaat.

#2 Zo maak je de wc-borstel proper

Gezien toiletborstels worden gebruikt om toiletten schoon te maken, is het niet meer dan logisch dat ze behoorlijk vies worden. Wanneer de borstel opdroogt, kan de borstel na verloop van tijd lopen schimmelen. Door je toiletborstel te spoelen of kuisen in een emmer met warm water en bleekmiddel is de borstel in een mum van tijd weer netjes en bacterievrij.

#3 Het trucje met azijn

Een ecologisch trucje om je toilet proper te houden? Dan kan je kiezen voor azijn! Lijkt je toiletpot aangetast door allerlei diverse factoren? Dan kan je azijn op toiletpapier doen en in en rond de pot leggen. Laat het even trekken en schrob nadien je toilet schoon met azijn en water. Nadien kan je alles zo doorspoelen en is je toilet brandschoon! Laat wel even de deur van het toilet open staan om te ventileren, want azijn laat ook een geurtje na.

#4 Lekjes vinden is ook geen probleem meer

Mogelijk heb je een lekje in je toiletbak -waar het water wordt opgeslagen voor je doorspoelt- maar is het niet altijd even eenvoudig na te gaan. Door bijvoorbeeld dezelfde kleurstof die je in de keuken kan gebruiken, in je waterbak doet, ontdek je snel of je met een lekje zit. Wanneer er gekleurd water naar de toiletpot stroomt, zonder dat je doorspoelt, heb je snel een indicatie dat je de klep dient te vervangen.

#5 Besparen in de toiletbak

Iedereen kent wel het trucje om een baksteen in de toiletbak te steken zodat er minder water in de bak komt te staan en je bijgevolg minder doorspoelt. Leuk idee, want je bespaart, maar is dat wel een goed idee? Een baksteen kan immers de waterbak beschadigen of verstoppen. Wist je dat zand, dikke kiezelstenen of een plastic fles er eveneens voor zorgen dat je minder water verbruikt?

#6 Toiletpapier met een geurtje

We weten allemaal dat het toilet of de badkamer niet de ruimte in huis is waar je ‘sfeer’ gaat opsnuiven. En tientallen verschillende luchtverfrissers doen het na het bezoek ook niet alle eer aan. Wat wel ideaal is, is om een geurende olie aan de binnenkant van de toiletrol te besprenkelen. Het papier houdt de geur vast en jij geniet telkens van een frisse, kleine kamer!

Share.