Oude auto-onderdelen als decoratie in huis

Share.

Staat je auto op het punt de geest te geven? Woon je in de buurt van een autokerkhof? Of liggen er gewoon nog ergens wat oude auto-onderdelen bij je thuis rond te slingeren en weet je niet wat ermee te doen? Je kan bijna elk onderdeel van een wagen recycleren tot een origineel en creatief decoratiestuk. Hoe? De volgende ideetjes helpen je alvast op weg…

1.  Bloembakken! Zijn je autobanden of bougies aan vervanging toe? Hou ze bij en verwerk ze tot bloembakken. Ook mogelijk met volledige auto’s.

Foto’s ©: Flora Grubb Gardens & Creatief Beheer

2.  Autobanden zijn tot nader order gemaakt van rubber, en dus ook ideaal voor fijnere verwerkingen. Het Australische Ruba Design maakt er zelfs trendy tafel- en bureaumatjes van!

Foto’s ©: Ruba Design

3.  Blaas je koplampen nieuw leven in, gebruik ze als verlichting in je huis! Muurverlichting, bureaulamp, elegante kroonluchter: de mogelijkheden zijn legio. Wil je nog wat meer design in je verlichting? Recycleer dan wat andere onderdelen in je staanders. In de foto’s vind je alvast lampen terug die werden gemaakt met versleten motoronderdelen, zoals een carburator en krukas.

Foto’s ©: ApartmentTherapy , Car and Driver

4.  Zetels. Uiteraard zetels. Haal de achterbank uit je versleten auto, en bouw hem om tot heuse sofa. Of maak een zetel van je autobanden. Verwerk er eventueel je bumper en koplampen nog in voor het echte authentieke gevoel!

Foto’s ©: ApartmentTherapy, La Bioguia

5.  En nu we toch in de woonkamer zitten: van je motorkap, stuurwiel, autobanden of kofferdeksel maak je toch gewoon een nieuw salontafeltje of een deksel voor een opbergkistje? Of je maakt er wanddecoratie of een pooltafel, open haard of tv-meubel van?

Foto’s ©: Car and Driver, Weld House, Joel Hester, Sortra

6.  Sommigen gaan zelfs zo ver om een bureau te bouwen uit het achterwerk van hun oude auto…

Foto’s ©: Car and Driver, Sortra

7.  …of gaan nóg verder en maken een bed of zelfs hele slaapkamer uit een oude Coca Cola-truck of andere auto-onderdelen.

Foto’s ©: Car and driver, Sortra , Pinterest

8.  Gezellig schommelen.

Foto’s ©: Sortra , Pinterest

9.  Het gekste houden we voor het laatst. In Nebraska vind je ergens in een grote tuin een replica van Stonehenge terug. Gebouwd met, je raadt het, oude auto’s. Een ideetje voor in jouw tuin?

Stonehenge auto's
Foto ©: Pinterest

Zoals je kan zien zijn de mogelijkheden met oude auto-onderdelen quasi onbeperkt. Zijn we iets vergeten? Speel je zelf met nieuwe ideetjes? Of heb je misschien al iets gelijkaardigs in je huis of tuin staan? Laat het ons zeker weten!

Auteur: PJG

Share.