16 extreme makeovers om je interieurhart aan op te halen

Share.

Waarschijnlijk ben je wel ergens ontevreden over een of meerdere ruimtes in je woning. Maar weet dat het altijd anders kan, en vaak voor niet eens veel geld. Bewijs nodig? In dit artikel selecteerden we alvast 16 prachtige make-overs van woningen over de hele wereld. Waar wacht je nog op?

#1 Deze claustrofobische werkplaats werd omgevormd tot een prachtig, ordelijk kantoor waar je bergen werk in kan verzetten. Meteen is duidelijk hoeveel verschil opbergruimte kan maken. Deze transformatie gebeurde in slechts acht dagen. Let vooral op de handige kleine kast die de waterleiding verbergt!

#2 Een klassieke, ouderwetse keuken is niet meer van deze tijd. Met een nieuwe laag verf kom je al een heel eind. Ze ziet er nog altijd klassiek uit, maar wel met een heel nieuwe retrovibe. De keukenkasten werden bedekt met kalkverf, en een prachtig vloertapijt bedekt de saaie vloer. Het beste nieuws? Deze make-over kostte slechts 200 euro!

#3  Waarom je wasplaats negeren? In een handomdraai maak je van een ordinaire wasplaats een minimalistische kamer met handige opbergplaats dankzij deze twee Ikea kasten en gezandstraald cederhout voor de accentmuur. Kostplaatje? 300 euro!

#4  Wat te doen met een kale kelder? Maak er bijvoorbeeld een volledig uitgeruste rustieke berghut van. Deze make-over kostte slechts 100 euro, door het gebruiken van gratis krathout en stenen die werden verzameld langs de weg. Het buitenzicht uit het raam is fake, en werd gecreëerd door een poster enkele centimeters van de muur te hangen en langs achter te belichten.

#5  Plaatsgebrek in je bungalow? Met enkele handige ingrepen maak je van een krappe keuken een luchtig, betegeld kookparadijs. Een opbergruimte werd afgebroken om meer ruimte te creëren. De blauwe tegels en witte keukenkasten zorgen voor een nog luchtiger gevoel. Heb je die leuke kraan boven de kookplaten trouwens gezien?

#6  Slapen in stijl kan soms gewoon door eens je bed te verplaatsen. Het beste bewijs zie je hierop de foto. De subtiele muurdecoraties (gouden vogels en een spiegel!) zorgen voor de finishing touch.

#7  Een limoengroene en zwarte keuken? Het was niet echt een zicht. Deze open keuken met moderne keukenapparaten is dat wel. Het gaat nochtans om identiek dezelfde ruimte! De scheidingswand moest er wel voor afgebroken worden, maar het resultaat mag gezien worden.

#8 Van saai naar klasse: deze badkamer bewijst dat het kan. Het verwijderen van de raamblinden zorgde voor een overvloed aan lichtinval, die perfect schittert op de nieuwe lavabokasten en de patroontegels.

#9  Nog een keukenvoorbeeld? Wat te zeggen van deze saaie, sombere keuken die in amper drie weken werd omgevormd tot een prachtige plaats om te koken en eten? Het vreemd geplaatste toogje en veel te lage kasten werden afgebroken, waardoor een groter ruimtegevoel ontstond. Trouwens, al het hout van dit afgebroken hoekje werd opnieuw gebruikt in de keuken!

#10  Deze badkamer was wel heel erg basic. Tot er een extra lavabo, een lichtgrijze accentmuur en een nieuwe betegelde douche werden in geïnstalleerd. Ook de opslagruimte werd zo goed als verdubbeld, dankzij de spiegelkast die de grote spiegel van voorheen vervangt.

#11  Plaats op zolder? Maak er bijvoorbeeld eens iets zoals deze prachtige leesruimte van. Met open haard, houten afwerking op het plafond en een knusse ligzetel!

#12 Of dit dezelfde badkamer is? Jazeker. En het werd quasi volledig zelf uitgevoerd, op het inhuren van een loodgieter na. Het geheel werd ontworpen op een computer, met hulp van YouTube-video’s. De scheidingswand tussen badkamer en douche werd gecreëerd met oude paletten, voor 1 euro per stuk!

#13  Thuis een saaie trap staan? Check dan zeker deze make-over maar eens. Met gratis schrootijzer werd een reling gemaakt, en het bamboehout geeft het geheel een frisse, moderne look. Let zeker ook op de handige opbergvakjes onder de onderste trede: ideaal om een paar schoenen of pantoffels te doen verdwijnen!

#14  Soms wordt het tijd om het studentenleven achter je te laten. Deze typische studentenkamer werd omgevormd tot stijlvolle werkkamer met een nieuwe verflaag voor het bureau, een donkergrijze accentmuur, een modern vloertapijt van koeienvel en een leuke rieten luster.

#15  Wat de bedoeling van deze gek geplaatste muurkasten met deur was, weten we nog altijd niet. De eigenaars ook niet, dus vormden ze het om tot een prachtige dressing met schuifdeuren in de stijl van een oude hooischuur!

#16  Last but not least: van beige naar wit, een wereld van verschil voor een badkamer. Hoogglanzende verf, afgeschuinde spiegels en gepolijst sanitair en handvaten van nikkel zorgen voor een enorm helder gevoel. Een hele prestatie, zo zonder ramen in de badkamer!

Heb je zelf ooit een kamer in je woonst een extreme make-over bezorgd? Laat het ons vooral weten in de reacties, en voeg een paar foto’s toe!

Auteur: PJG
Bron en foto’s: Buzzfeed.com

Share.