Van deze interieurtrends nemen we (voorlopig) afscheid in 2019

Share.

Het najaar staat garant voor een vooruitblik naar de trends van het komende jaar. En we onthouden: out with the old, in with the new, want ook wat interieurtrends betreft gooien we het in 2019 over een heel andere boeg!

Even ter verduidelijking: niet alles hoeft per se de deur uit. Meubels die je echt leuk vindt, mag je gerust houden, maar volgens Modsy zul je deze trends minder snel terugvinden in de winkel:

Rustiek

Robuust hout, natuurlijke kleuren en héél veel zacht en aaibaar materiaal: in 2018 zwaaide een rustieke woonstijl de plak in menig interieur. In 2019 wordt ‘ie echter van zijn troon gestoten door een moderne variant, en gaan we voluit voor gestroomlijnde meubels in combinatie met dynamische kleurtinten.

Wie niet genoeg kan krijgen van een industriële vibe in huis, wordt ook volgend jaar op z’n (interieur)wenken bediend: de populariteit van de industriestijl blijft stijgen, en is daarnaast superveelzijdig én goed te combineren met andere stijlen! 

Opvallende it-meubels

Af en toe durfden we al eens een aardige som op de toonbank te leggen voor een groot it-meubel in huis, zoals een groene velvetbank of grote sfeerlamp bijvoorbeeld. In 2019 gaan we echter minder investeren in statement meubels die maar een tijdje hip zijn, en richten we ons meer op de woonaccessoires. Kussens, vloerkleden, lampen,…

Millennial pink

Na millennial pink in 2017 en zoete pasteltint lila in 2018, gaan we in 2019 voluit voor een koel, donker palet of één felle kleur op een accentmuur.

Ook de urban jungle-trend trekken we door tot 2019, want jawel: planten in huis… da’s een 10 voor gezelligheid! Haal nu al je hele voorraad aan levende of nepplanten in huis.

Auteur: RM
Bron: apartmenttherapy.com.
Beeld: Pinterest

Share.