5 ongelooflijke woningen gebouwd met containers!

Share.

Heb je nog een goed voornemen nodig voor 2019? Wel, dan kan je eventueel overwegen om wonen eens op een andere manier te benaderen. Vergeet dus die bakstenen woning en ga voor een container! Eikes, hoor ik je denken, maar het is tegenwoordig lang geen taboe meer en de parels die ze kunnen maken met containers zijn indrukwekkend. Ontdek ze hieronder!

1. De familiewoning

De familie McConkey droomde ervan om een milieuvriendelijk ​​containerhuis te bouwen en ging daarom in zee met OBR Architecture. Het Amerikaanse gezin haalde de mosterd uit een boekje waarin Europese varianten in stonden en bijgevolg is hun huisje één van de eerste containerwoningen in San Diego, een gevoelig gebied voor bosbranden waardoor er speciale vlamvertragende materialen werden gebruikt in de woning.

Vanbinnen is de 74 vierkante meter grote woning eentje met een open ruimte waarin een keuken en woonkamer de grootste oppervlakte in beslag nemen. Ook is er via de garage de mogelijkheid om optimaal te profiteren van het zwoele Californische klimaat en terwijl ook afkoelen wanneer nodig. Oh ja, door slim om te gaan met het gebruikte materiaal, betaalde de familie van Mike McConkey uiteindelijk 140.000 euro voor de containerwoning.

2. 21 containers aan woning

Wanneer je dacht dat 3 containers voldoende waren, heb je het mis! In deze woning in het Amerikaanse Brooklyn (New York) zijn maar liefst 21 opeengestapelde containerwoningen terug te vinden. Een opmerkelijke industriële parel in een voorts verouderde buurt. Ook binnenin is de woning met een woonoppervlakte van 232 vierkante meter eentje om duimen en vingers vanaf te likken. Om nog maar te zwijgen van het terras: zeer veel potentieel om hier iets leuks van te maken!

3. De ‘houten’ starterswoning

Slechts twee containers, maar oh zo leuk! Deze kleine woning (amper 29,7 vierkante meter) heeft nochtans alles wat ze nodig heeft. Met een woonkamer, badkamer, keuken en een slaapkamer die twee mensen te slapen kan leggen lijkt de woning met een supergezellig houten interieur een ware must-have voor beginnende gezinnen. De prijzen van deze soort woningen starten aan 60.000 euro.

4. Vlot en goedkoop gebouwd

Tijdens de wintermaanden smachten we naar de zomer en dat gevoel wilde Cocoon Modules ook creëeren. Met een houten constructie, een oase aan natuurlijk daglicht en een tuin op het dak snak je per direct naar zonnige oorden. De architecten hebben doorheen de jaren de containerbouw geperfectioneerd. Zo zweren ze bij containers wegens de snelle opbouw en lage productiekosten. Volgens de architecten betaal je tot 50% minder voor een containerwoning dan voor een traditioneel bakstenen huis. Misschien toch het overwegen waard? Maar mag het wel zomaar in België?

5. Klein, fijn en slim!

Tot slot is er Roostspace, een bedrijf dat ‘Intellectual Tiny Home’ op de markt bracht. Dat is een woning van amper 29,7 m², waarbij alles gelegen is op één verdieping en er toch voldoende ruimte is om twee mensen comfortabel te huisvesten. De woning bestaat uit één slaapkamer met een queensize bed en verder ingericht om alle opslagruimtes slim en optimaal te benutten.

De woonruimte biedt plaats aan een living met televisie en zetel én een volledig uitgeruste en moderne keuken. Het huis is voorzien van standaard elektriciteit en de verwarming wordt verzorgd door een elektrische open haard in de woonkamer en een flat panel-verwarming in de slaapkamer. Voor deze perfect geïsoleerde woning tel je zo’n 53.000 euro neer.

Share.