Zo verwerk je dé trendkleur van 2019 in je interieur

Share.

Als we de bekende verffabrikanten en decoratiestylisten mogen geloven, vertoeven we in 2019 in warme sferen… Althans, in ons interieur!

Trendkleur van 2019

Naar jaarlijkse gewoonte bepalen een handvol specialisten van de grootste verfproducenten welke kleuren hip én happening zullen zijn in het woondecor. En dit jaar gaf kleurinstituut Pantone ‘Living Coral’, een diepe koraalroze kleur, uit als dé kleur van het jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone) op

Diep in de zee…

… vandaar haalden ze het idee! Want de naam zegt het zelf: ‘Living Coral’. Het schilderachtige plaatje van koraalriffen in oceanen vormen dit jaar de inspiratiebron.

Het is een pittige en felle kleur die de behoefte naar optimisme, speelse expressie en vreugdevolle bezigheden symboliseert. Volgens de verfproducenten kunnen we wel wat meer ‘warmte’ gebruiken in tijden waar sociale media en digitale technologie de plak zwaaien.

Vleugje inspiratie

Accentmuren, keukenkastjes, voordeuren, lampen… met een likje koraalroze verf ben je volledig mee. Maar er hoeft niet zozeer verf aan te pas komen om deze trendkleur toe te passen. Laat je inspireren:

1. Het zit ‘m in de details

Oké, ‘Living Coral’ mag dan wel dé trendkleur van 2019 zijn: je hoeft zeker niet halsoverkop aan de slag te gaan met verf en borstel! Het is een vrij heftige kleur en ook hier geldt: less is more.

Leef je bijvoorbeeld uit met woonaccessoires. En dat is kinderspel, aangezien veel winkels inspelen op de trends. Denk maar aan kussens, dekbedovertrekken, lampen, bloempotten in een koraalroze kleur. Of wat dacht je van die ene dressoirkast uit de kringloopwinkel? Met een likje koraalroze verf heb je zo een blikvanger in huis!

Foto: camillestyles & i.pinimg.com

2. Mooi met koele tinten

‘Living Coral’ is een diepe kleur met een koele ondertoon. De kleur combineert mooi met andere kleuren met een koele ondertoon zoals diepgroen (zowel licht- als donkergroen), grijsblauw en krijtachtige grijstinten. Een koraalroze sofa met grijsblauwe muren, of andersom: het kan allemaal!

Foto: dwell & inredningshjalpen.com

3. Van de grootste tot kleinste kamertje in huis

Je hoeft de kleur niet uitsluitend in de slaapkamer of woonkamer verwerken. Denk eens out of the box: geen warmer welkom dan een hal in koraalroze. Of verwerk de kleur in een ruimte waar weinig tot geen daglicht binnenkomt, zoals het kleinste kamertje in huis bijvoorbeeld. De kleur licht in geen tijd de hele ruimte op!

Foto: casavogue & chrisbmarquez

4. Verrassend veelzijdig

Toegegeven, ‘Living Coral’ is een gedurfde kleur. In eerste instantie zou je denken dat ‘ie moeilijk te combineren valt, maar niets is minder waar. De trendkleur vloeit, naast de koele kleuren, ook mooi samen met warme tinten zoals bruin, neutrale tinten (beige of crèmekleur) of aardetinten. Ideaal voor wie een interieur heeft met veel hout of andere natuurlijke elementen. Deze kleuren zorgen ervoor dat de intensiviteit van deze trendkleur een stuk minder heftig wordt. Het resultaat is een rustig, warm en stijlvol interieur.

Foto: freshideen.com, bookmarc.io & nevillejohnson.co.uk via Pinterest

Wat je beter niet doet is de kleur combineren met pastelkleuren. Daarmee doe je de koraalkleur teniet, omdat de kleur zo veel meer én veelzijdiger is dan een doorsnee pastelkleur.

Auteur: RM
Bronnen: Pantone en Domino

Share.

Leave A Reply