6 tips om je huis te verkopen in de winter

Share.

Makelaars zijn het erover eens: in de lente worden de meeste huizen verkocht. En toch kan je ook in de winter succes boeken met je woning. Neem deze tips ter harte. Zo is je huis nog voor de eerste bloesems … van ‘t straat.

Waarom de winter? Je hebt in dat seizoen minder concurrentie. Wie snel wil kopen, komt dus ook sneller bij jou terecht. Bovendien is er geen beter seizoen om de energiezuinigheid van je woonst in de kijker te zetten.

Klaar om te verkopen? Deze tips helpen je naar een succesvolle deal!

1. Pak uit met energie-efficiëntie

Winterkopers zijn kritischer dan zomerkopers als het gaat over energie-efficiëntie en verwarming. Zet dus de ecologische sterktes van je woning in de verf. Zelfs als je daarvoor eerst nog extra kosten moet maken.

2. Zet zonnige foto’s in je zoekertje

Ja, het is winter. Maar moet je daarom koste wat kost een sneeuwlandschap fotograferen voor je zoekertje? Integendeel. Een zonnige foto ziet er vaak lichter en aantrekkelijker uit dan een besneeuwd exemplaar. Laat dat witte tapijt dus eerst smelten of gebruik een foto die je eerder al nam.

3. Hou je stoep sneeuw- en ijsvrij

Met wat pech ontvang je kandidaat-kopers tijdens een heuse sneeuwstorm. Zorg er dan voor dat ze je woning kunnen bereiken zonder hun benen te breken. De boodschap? Zout strooien en je oprit en stoep sneeuw- en ijsvrij maken.

Extra sneeuwtip: leg een goede deurmat en plaats een paraplubak. Zo moet je tussen twee huisbezoeken in niet steeds je hele huis schoonmaken.

4. Maak het gezellig …

Is het buiten bijtend koud en somber? Dan snak je naar licht, warmte en vooral veel gezelligheid. Zet de verwarming dus gerust een graadje hoger en zorg ervoor dat je woning straalt: gordijnen open, lichten aan. Zo creëer je de behaaglijke sfeer waarnaar huizenjagers in de winter op zoek zijn.

Extra warme tip: heb je een goed werkende open haard? Aansteken dan! Extra licht én warmte gegarandeerd.

5. … maar maak het niet te bont

Geen paniek: je hoeft je kerstboom niet af te tuigen, maar hou het verder zo neutraal mogelijk. Niet iedereen is dol op levensgrote zingende kerstmannen in de woonkamer. Bovendien riskeer je met te veel versiering dat je woning kleiner lijkt dan ze is.

Foto: Euro-Domus

6. Schotel je bezoekers een extraatje voor

We beloven niet dat je hiermee de huizenjagers over de streep trekt, maar kwaad kan het in geen geval: bied je bezoekers iets lekkers aan. Een kop warme chocolademelk gaat er in koude maanden zeker in, en de geur van versgebakken koekjes geeft je huis dat extra vleugje gezelligheid.

Veel succes!

Auteur: SDC

Share.

Leave A Reply