Wonen op het water… in een container!

Share.

België te dichtbebouwd? Misschien kunnen we dit project uit Denemarken wel hier introduceren. Waterwegen genoeg immers in ons landje. Om over de kust nog maar te zwijgen. Wat denk je, appartementje met zicht in de zee?

Met zoveel mensen die op dagelijkse basis op zoek zijn naar een appartementje in de stad of aan de kust, kan dit concept echt iets voor de toekomst zijn. Het Deense Urban Rigger ontwierp deze gerecycleerde zeecontainers tot een prachtig, luxueus en modern woonconcept op het water.

In de haven van Kopenhagen vind je alvast een concreet voorbeeld van hoe het er kan uitzien. Daar worden de zeewoningen, opgebouwd uit zes containers, bewoond door studenten, maar wat houdt ons tegen om een gelijkaardig concept te ontwikkelen in België?

Voor de isolatie werd een dunne reflecterende aluminiumisolatie gebruikt. 75% van de gebruikte energie wordt in dit project onttrokken uit het water door de zogenaamde “Hydro Source Heating”. Door slimme vloerverwarming wordt er maar liefst 15% energie bespaard. En 95% van de warmte wordt door het ventilatiesysteem opgevangen en terug gebruikt wanneer nodig.

We weten het, het is een visionair idee. Zie jij jezelf wonen op het water? Laat het ons weten in de reacties!

Auteur: PJG

Bronnen: ArchDaily, Danfoss, Aluthermo

Share.