Dit Belgische station staat te koop… en je kan er in wonen!

Share.

Tijdens de huizenjacht gaan we vaak op zoek naar een huis, appartement of bouwgrond om onze woondromen na te jagen. Maar waarschijnlijk denk je er tijdens je zoektocht niet aan om te wonen in een kerk, winkelcentrum of treinstation, toch? Jammer! Want je kan in België effectief wonen in een (voormalig) treinstation. Gewoon overnachten? Neen, dit station kan binnenkort het jouwe worden!

We bevinden ons in het West-Vlaamse Lissewege, een dorpje dat deel uitmaakt van provinciehoofdstad Brugge. In de Stationsstraat –where else?– staat het lokale stationsgebouw. Begin de 21e eeuw werd het steeds minder gebruikt en in 2006 verkocht de NMBS het zelfs aan een Britse vastgoedmakelaar. Deze deed er helaas bitter weinig mee en verkocht het toen vervallen gebouw drie jaar later door. De nieuwe eigenaar liet het destijds in alle pracht en praal restaureren en bracht er onder andere een kunstgalerij en brasserie in onder. Let wel: het stationsgebouw wordt dan misschien wel niet meer gebruikt voor vervoersdoeleinden, toch is het perron nog steeds een halte van en naar Zeebrugge.

Wie het gebouw betreedt, merkt al snel de geweldige restauratie die er aan het pand gebeurd is. De hoge en ruime ruimtes werden in ere hersteld en op het gelijkvloers bevindt zich een enorme multifunctionele ruimte, keuken, sanitaire voorzieningen en een authentieke lampisterie, de ruimte waar vroeger de treinlampen bewaard werden.

Maar uiteraard kan er ook nog wonen, want nemen we de originele trap naar de eerste verdieping, dan merken we alvast een kantoorruimte -eventueel om te vormen naar een extra (slaap)kamer, bureau of commerciële ruimte- waar de koper nog heel wat potentieel heeft. En daarnaast is er op deze verdieping eveneens een ruime slaapkamer en leefruimte met een ruime woonkamer -aansluitend op de volledig geïnstalleerde keuken- voorzien.

Nog een verdieping hoger vinden we de twee overige slaapkamers. Met drie slaapkamers en 386 m² woonoppervlakte biedt het gebouw overigens voldoende mogelijkheden om er echt iets unieks van te maken. En ook op de bovenste verdieping zijn er enkele troeven om mee uit te pakken. Zo is er een slaapkamer waar achter een wand de badkamer met een losstaand bad zich bevindt. Als charmante eyecatcher kan dit zeker wel tellen! Oh ja, misschien niet onbelangrijk. Voor dit uniek gerenoveerde stadsgebouw tel je 765.000 euro neer!

Tsjoeketuutuut! Zou jij er kunnen wonen?

Bron: Woning op Zimmo
Foto’s: Immo Francois

Share.