7 schitterende badkamer make-overs die je moet zien

Share.

Badkamer beu? Kan al eens gebeuren. Maar het internet afzoeken naar inspiratie kan al gauw een hele avond in beslag nemen. Zimmo to the rescue, dus. We zetten alvast zeven leuke voorbeelden van over de hele wereld op een rijtje. Veel plezier!

Art deco: nog steeds in volgens velen. Maar wat als je badkamer vol zat met kapotte tegels en stinkende leidingen? In dit huis in Los Angeles werd de badkamer alleszins volledig uitgebroken en functioneel gerenoveerd, zonder oog te verliezen voor het origineel. Het resultaat? Een badkamer badend in het licht, met vintage vloertegels, een badkuip en lavabo in Caesarsteen, frameloze douche en fantastische details.

Wat doe je met een badkamer die nog steeds zeer functioneel is maar er saai en gedateerd uitziet? Je haalt de oude prefabdouche eruit, vervangt ze door een frameloze glazen douche en haalt het natuurlijke licht naar binnen, natuurlijk!

Kan een badkamer meer de 70’s ademen dan deze? Zo imposant, zo verkrampt, zo druk… Tijd om er verandering in te brengen. De badkamer werd volledig aangepakt van vloer tot plafond, met witte metrotegels en een frameloze glazen douche. Let vooral op het vintage raampje in gekleurd glas, dat zorgt voor een welkom contrast in het kleurpalet!

Nog een stukje kelder vrij? Hier ook. Dus werden er ramen in de kelder geboord, tegels aangelegd en een retro badkuip met neksteun (noem het gerust een pantoffelbad!) in geïnstalleerd. Het resultaat is een knappe, ontspannende en functionele badkamer. Net iets leuker dan een kille, vochtige kelder.

Wat hier ooit de bedoeling van was, we hebben er geen idee van. Maar deze badkamer was wel héél erg flamingoroze. Weg ermee, dacht de nieuwe eigenaar. En hij installeerde er een warme badkamer, met licht natuurhout, grijze wastafel en een grote spiegel.

Deze deed ons wat denken aan de badkamer van onze grootmoeder zaliger: vastgeroest in de jaren 50. De nieuwe eigenaar haalde er een interieurdesigner bij, die de badkamer volledig stripte. Opnieuw werd een frameloze glazen douche geïnstalleerd (wij zijn fan), met meerdere douchekoppen. De muur van natuursteen in de douche ziet er fantastisch uit, en is een eerbetoon aan de historiek en bouw van het 100 jaar oude huis.

Blauw is een fantastische kleur. In de lucht en de oceaan. In een badkamer zijn we er minder gek van. Akkoord, het was even in, maar die tijd ligt al lang achter ons. De nieuwe eigenaars van deze woonst vonden dat ook, en maakten wit de dominante kleur in hun gerenoveerd exemplaar. Opnieuw werden metrotegels gekozen, met een lavabo op een voet. Let vooral ook op de gechromeerde handdoekrekjes en poten van de badkuip, die spelen met de natuurlijke lichtinval.

Auteur: PJG
Bron: The Spruce

Share.